Diyarbakır Bağlar'da bombalı araçla saldırı | VIDEO | FOTO

Diyarbakır Bağlar'da polise yönelik bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda 3 kişi hayatını kaybetti, şüphelileri taşıyan polis aracında bulunan 7 polis ile 7 şüpheli ise yaralandı.

Google Haberlere Abone ol
Diyarbakır Bağlar'da bombalı araçla saldırı | VIDEO | FOTO

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde teröristlerce polis ekiplerine yönelik bombalı saldırı düzenlendi. Gözaltındaki PKK şüphelilerini taşıdığı belirtilen polis otobüsüne düzenlenen saldırıda ilk belirlemelere göre 3 kişi öldü, 43 kişi ise yaralandı. Saldırının şüphelileri taşıyan polis aracını hedef aldığı, araçta bulunan 7 polisin, 7 de şüphelinin yaralandığı öğrenildi. Bölgeye çok sayıda ambulans sevk edilirken, patlamanın bütün kentten duyulduğu bildirildi. 


HARİTA: Saldırının meydana geldiği nokta...

Patlama saat 16.30 sularında Batıkent bölgesinde meydana geldi. Patlamada okul ve çay bahçesinin bulunduğu bölgede meydana geldi. Patlamada ilk belirlemelere göre 3 kişi öldü, 43 kişi ise hayaralandı. Patlamanın meydana geldiği bölgenin hemen yakınında sivillerin oturduğu bir çay bahçesi bulunuyor. Yaralanan sivillerin burada oturanlardan olduğu belirtiliyor. 



Saldırı bomba yüklü araçla gerçekleştirildi. Saldırının hedefindeki polis servis aracının da zırhlı olduğu görüldü. Zırhlı araç olduğu için can kaybının önlendiği tahmi ediliyor. 



Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Ambulanslar yaralı polisleri hastanelere kaldırırken; çevredeki siviller de olay yerine akın etti. 

GÖZALTINDAKİ ŞÜPHELİLERİ TAŞIYORDU

Saldırıya hedef olan polis aracının, gözaltındaki şüphelileri taşıdığı öğrenildi. Saldırı nedeniyle şüpheli 7 kişinin de yaralandığı öğrenildi. Saldırıda 7 de polis memuru yaralandı. Bazı yaralıların durumunun ağır olduğu belirtiliyor. 

OKULUN BOŞ OLDUĞU SAATTE 

Öğrencilerin patlamadan yaklaşık 2 saat önce okuldan ayrıldığı, bunun  da facianın büyümesini önlediği bildirildi.  Patlamanın şiddetiyle yolda çukur oluşurken, okul binası ile çevredeki  çok sayıda bina ve araç hasar gördü.



Polis ekiplerince olay yerinde inceleme sürerken, Dicle Bulvarı  ulaşıma kapatıldı.  Güvenlik güçlerince teröristlerin yakalanması için çevrede operasyon  başlatıldı.

 

Yorumlar