Yüksekova'da lav silahları ele geçirildi

Güvenlik güçlerinin Yüksekova'da sürdürdüğü operasyonlar çerçevesinde çok sayıda çukur kapatıldı. Operasyonda bir çok silah ve mühimmatla birlikte son derece gelişmiş özellikleri bulunan gece görüş dürbünleri ve lav silahı ele geçirildi

Google Haberlere Abone ol
Yüksekova'da lav silahları ele geçirildi

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde devam eden operasyonlarda çok sayıda çukur kapatıldı. Operasyonlarda ayrıca bir çok silah ve mühimmatın yanında, son derece gelişmiş özellikleri bulunan gece görüş dürbünleri ve lav silahı ele geçirildi.

Terör örgütüne yönelik operasyonların sürdüğü Yüksekova'da, kamu güvenliğinin, asayiş ve huzurun yeniden teminini sağlamak amacıyla güvenlik güçleri çalışmalarını sürdürüyor.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre, bölücü terör örgütünün faaliyetlerini sona erdirmek, kamu güvenliği, asayiş ve huzuru yeniden inşa etmek maksadıyla, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Müşterek Operasyonu düzenlendi. Operasyon kapsamında, bölgede ayrıntılı arama, tarama, var olan çukurlar ve barikatların kaldırılması, kapatılması, el yapımı patlayıcıların (EYP) etkisiz hale getirilmesi faaliyetlerine kararlılıkla devam edildi.

Sokaklarda yapılan aramalarda, evlerin içine doğru açılan, uzunluğu 100-150 metre arasında değişen tünel girişleri tespit edildi. Bu girişlerin hemen 2-3 metre içinde patlatılmaya hazır EYP’lerin olduğu tespit edildi. EYP’ler imha edilerek tüneller kapatıldı. Operasyonda çok sayıda silah ve mühimmatın yanında, son derece gelişmiş özellikleri bulunan gece görüş dürbünleri ve lav silahı da ele geçirildi.

 

Yorumlar