Yüksekova'da bombalı tuzak son anda farkedildi

Çukur ve barikat operasyonlarının sona erdiği Yüksekova'da polis, belediye binasının hemen yanına tuzaklanan bombayı son anda fark etti

Google Haberlere Abone ol
Yüksekova'da bombalı tuzak son anda farkedildi
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde belediye binası yanına terör örgütü PKK mensuplarınca tuzaklanan el yapımı patlayıcı, güvenlik güçlerince imha edildi.

Alınan bilgiye göre, güvenlik güçleri, Yüksekova'da 13 Mart'taki sokağa çıkma yasağının ardından el yapımı patlayıcıların imha edilmesi, açılan çukurların kapatılması ve barikatların kaldırılması amacıyla başlatılan ve önceki gün tamamlanan "Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Operasyonu" kapsamında arama tarama çalışmalarını sürdürüyor.

Güvenlik güçleri, Mezarlık, Yeni, Eski Kışla, Orman, Yeşildere, Dize, Cumhuriyet, Güngör ve Esentepe mahallelerindeki oldukça titiz ve dikkatli şekilde hareket ediyor.

İlçede barikat, çukur, yol ve binalar ile evlerin kapı, pencere, dolap, ev eşyaları, kiriş, kolon ve harekete duyarlı lambalara yerleştirilmiş 294 el yapımı patlayıcıyı imha eden güvenlik birimleri, 136 çukuru kapatarak, 217 barikatı da kaldırdı.

Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet unsurlarının birlikte yürüttüğü arama tarama çalışmaları kapsamında, Esentepe Mahallesi'nde tarama çalışması yapıldı. Güvenlik güçlerinin, dedektör cihazlar ve bomba arama köpekleri kullanarak gerçekleştirdiği faaliyette, Hakkari-İran yolu üzerinde bulunan Yüksekova Belediye binasının yanında, bir iş makinesinin altına tuzaklanmış bomba düzeneği bulundu.

Çevre güvenliği alan bomba imha uzmanları, yaklaşık 30 kilo el yapımı patlayıcıyla hazırlanan düzeneği imha etti.

Bombalı tuzağın etkisiz hale getirilmesi kameraya yansıdı.

Yorumlar