Yüksekova'daki terör operasyonu tamamlandı

Yüksekova ilçesinde 31 Mart'ta başlayan operasyonlar bugün akşam itibariyle sona erdi

Google Haberlere Abone ol
Yüksekova'daki terör operasyonu tamamlandı
Genelkurmay Başkanlığı, Yüksekova'da devam eden operasyonların bugün itibarıyla tamamlandığını, operasyonda 196 bölücü terör örgütü mensubu teröristin etkisiz hale getirildiğini, 214 barikatın kaldırıldığını, 135 hendeğin kapatıldığını ve 286 el yapımı patlayıcının (EYP) imha edildiğini bildirdi.
Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden, Hakkari Yüksekova'da bölücü terör örgütüne yönelik yapılan operasyonların tamamlanmasıyla ilgili açıklama yapıldı.

Açıklamaya göre, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, bölücü terör örgütünün faaliyetlerini sona erdirmek ve kamu güvenliği ile asayiş ve huzuru yeniden tesis etmek maksadıyla; Başbakanlığın 16 Şubat 2016 tarihli direktifi ve 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11/D maddesine istinaden, Hakkari Valiliğinin 8 Mart 2016 tarihli kuvvet talebi ile 14 Mart 2016 tarihinde Emniyet Genel Müdürlüğü unsurlarıyla birlikte müşterek operasyon başlatıldığı kaydedildi.
Açıklamada, "Yüksekova'da icra edilen operasyon 20 Nisan 2016 tarihinde tamamlanmış, operasyonda 196 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş, 214 barikat kaldırılmış, 135 hendek kapatılmış ve 286 el yapımı patlayıcı (EYP) imha edilmiştir. Operasyonlarda 619 çeşitli cins ve çapta silah, bu silahlara ait 46 bin 669 adet mühimmat, 35 telsiz ve EYP yapımında kullanılan 2 bin 220 kilogram patlayıcı madde ele geçirilmiştir." ifadeleri yer aldı.

Bölgede ayrıntılı arama-tarama ile hendek ve barikatların kaldırılması, kapatılması, EYP'lerin etkisiz hale getirilmesi faaliyetlerine devam edildiği belirtilen açıklamada, "Ülkemizin ve milletimizin bütünlüğüne ve binlerce yıllık kardeşliğimize kasteden eylemleri ile masum vatandaşlarımıza ve güvenlik güçlerimize karşı haince ve kalleşçe yapılan saldırılar en etkin ve en ağır şekilde karşılığını bulmaktadır, bulacaktır. Türk Silahlı Kuvvetleri, ülkemizin ve milletimizin huzur ve güvenliğini temin etmek için teröristlerle mücadele kapsamında kendisine verilen her türlü görevi bugüne kadar başarıyla yerine getirmiş, bundan sonra da aynı inanç, sabır ve fedakarlıkla, kolluk kuvvetlerine destek sağlamaya devam edecektir." bilgisi verildi.

ŞEHİTLERE RAHMET DİLENDİ

"Operasyonlarda şehit olan kahraman silah arkadaşlarımıza, emniyet mensuplarımıza ve geçici köy korucularımıza Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralanan silah arkadaşlarımıza acil şifalar dileriz." ifadeleri yer alan açıklamada, ayrıca şunlar kaydedildi:
"Operasyonlar esnasında büyük bir kahramanlık ve fedakarlıkla omuz omuza görev yapan, gerektiğinde birlikte şehit olan veya yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza, emniyet mensuplarımıza ve geçici köy korucularımız ile operasyon süresince yaşadıkları zorluklara rağmen güvenlik güçlerine gönülden destek veren bölgedeki kadirşinas vatandaşlarımıza ve hiçbir zaman bizlerden engin sevgi ve desteğini esirgemeyen asil milletimize teşekkür ederiz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

Yorumlar