Yüksekova'da onarım vakti FOTO

Çukur ve barikat operasyonları sonrası harabeye dönen Yüksekova'da onarım başladı. İlk etapta harabeye dönen binalar yıkılıyor.

Google Haberlere Abone ol
Yüksekova'da onarım vakti FOTO
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde PKK mensuplarının saldırıları sonucu ağır hasar gören binalar ve hasar tespit çalışmaları tamamlanan binaların yıkımına başlandı. İlçede, huzur ve güvenliğin tesis edilmesi amacıyla 13 Mart'ta sokağa çıkma yasağıyla başlatılan ve 20 Nisan'da tamamlanan "Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Operasyonu"nun ardından, terör örgütünün yarattığı tahribatın ortadan kaldırılması amacıyla yürütülen çalışmalar sürüyor.



Saldırılar nedeniyle hasar gören yapıları inceleyen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ekipleri, çatışmaların en yoğun yaşandığı mahallelerde ana taşıyıcıları zarar gören ev ve binaları numaralandırarak yıkım ekiplerine bildiriyor. Mahallelerde hazır bekletilen yüklenici firma temsilcileri de ekiplerin yıkımına karar verdiği binaların yıkımını gerçekleştiriyor.

Evleri hakkında yıkım kararı verilen vatandaşlar ise yıkımdan önce evlerinde kalan eşyalarını veya çatı malzemelerini almaları için verilen iki günlük süreyi değerlendirmeye çalışıyor.



YENİ YAPTIĞI EVİ VE ARABASINI KAYBETTİ

Çatışmanın en yoğun yaşandığı Cumhuriyet Mahallesi'nde ikamet eden Musa Y, AA Muhabirine yaptığı açıklamada, sokağa çıkma yasağından önce ilçeden ayrılarak Van'a yerleştiğini anlattı.
Kazılan çukur ve kurulan barikatlar nedeniyle arabasını evinin bahçesinde bırakmak zorunda kaldığını belirten Musa Y, "Gördüğünüz gibi Yüksekova'yı bu hale getirmişler.



Artık devletten beklentimiz eski günlerimize dönmemizi sağlaması. Benim evim ve arabam tamamıyla gitti. Evim hakkında yıkım kararı verdiler. Burası da evlenmek üzere olan oğlumun evi. Zorluklarla bu evi yaptık. Ne diyeceğimi bilemiyorum. Üç yıl boyunca evi yapmaya çalıştı. Tam düğününü yapacaktık bu olay yaşandı." diye konuştu.

Yorumlar