Yargıda Birlik Derneğinden güvenlik güçlerine destek

Yargıda Birlik Derneği yöneticileri, bölücü terör örgütüne yönelik operasyonların sürdüğü Mardin'in Nusaybin ilçesini ziyaret ederek, güvenlik güçleri için hazırladıkları kumanyaları teslim etti

Google Haberlere Abone ol
Yargıda Birlik Derneğinden güvenlik güçlerine destek
Yargıda Birlik Derneği (YBD) yöneticileri, bölücü terör örgütüne yönelik operasyonların sürdüğü Mardin'in Nusaybin ilçesini ziyaret etti.

YBD Başkanı Birol Kırmaz, Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve YBD Başkanlık Divanı Üyesi Musa Heybet, YBD Genel Sekreteri Ali Nevzat Açıkgöz ve derneğin saymanı Fehmi Tosun, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonun sürdüğü Mardin'in Nusaybin ilçesine geldi.

Güvenlik güçlerinin kaldığı çadırkentte operasyonu yürüten komutanlarca ağırlanan derneğin yöneticileri, üyeler ve cezaevinde kalan mahkumlar tarafından hazırlanan kumanyaları güvenlik güçlerine teslim etti.

Adliye lojmanlarında ilçede görev yapan Adalet Bakanlığı personelini ziyaret eden YBD heyeti, daha sonra Nusaybin İlçe Emniyet Müdürlüğüne geçti.

Dernek Başkanı Kırmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yüreği vatan, millet sevgisiyle atan hakim ve savcıların, Türkiye'nin değişik bölgelerinde bulunmakla birlikte kalbi ve aklı Nusaybin'de olan tüm yargı mensupları adına ilçeyi ziyaret ettiklerini kaydetti.

İlçede görev yapan güvenlik güçlerinin yüksek cesaretinin kendilerine gurur verdiğini aktaran Kırmaz, dernek olarak ilk günden itibaren güvenlik güçlerinin yanında olduklarını deklare ettiklerini söyledi.

Bunu Diyarbakır'da da aynı vurguyla söylediklerini ifade eden Kırmaz, milli ve manevi değerlerinde uzak olan kimselerin bu memlekete, millete verecek hiçbir şeyi olmadığını düşündüklerini anlattı.
Kırmaz, şöyle devam etti:

"Biz bunu Diyarbakır'da deklare ettiğimizde, maalesef YARSAV Başkanı bizim güvenlik kuvvetlerinin yanında olduğumuz, teröre karşı olduğumuz şeklindeki mesajımızı 'akıl tutulması' olarak nitelendirdi. Biz kendisine şunu söylemek istiyoruz, gelin bu büyük millete birlikte hizmet edelim. Gelin yargımızın sorunlarına birlikte çözüm bulalım. Kendisine şu çağrıda bulunmak istiyoruz, ülkemizin yargıyla ilgili sorunlarının çözümü noktasında gelsinler birlikte çalışmalar yapalım. Elimizi taşın altına birlikte koyalım, sivil irade ürünü bir anayasa çalışmalarında birlikte rol üstlenelim ve bu güzel ülkenin hukukun üstünlüğü ilkesi çerçevesinde kalkınması için birlikte çalışalım."

Heybet ise terörle mücadele eden güvenlik güçlerine destek olmak ve onların teröre karşı ülkenin bütünlüğünü, birliğini korumak için verdiği fedakarca mücadeleye teşekkür etmek için Nusaybin'e geldiklerini söyledi.

"Biz, yargı mensupları ve dernek olarak ülkemizin birliği ve bütünlüğüne zarar veren, bizi bölmek için haince saldırılar düzenleyen bölücü terör örgütlerine karşı yapılan mücadelede her zaman güvenlik güçlerimizin yanındayız." diyen Heybet, kimsenin üstün hukuk kavramlarını kullanarak, evrensel hukuk kavramlarını çarpıtarak teröre destek vermesine de müsaade etmeyeceklerini vurguladı.

Yargı mensuplarının, ülkenin birliği ve bütünlüğü için üstüne düşen tüm görevleri yapmaya hazır olduğunu bildiren Heybet, terörle mücadelede şehit düşenlere Allah'tan rahmet, yaralılara şifa diledi.

Heybet, "Bu mücadeleyi gece gündüz gözünü kırpmadan canı pahasına veren güvenlik güçlerimizin Allah yardımcısı olsun. Milletimizin ve devletimizin tüm unsurları onlarla birliktedir. Kendilerine bu mücadelede canı gönülden başarılar diliyoruz. Bugün dayanışmanın mesajının verilmesi, onlara destek için buradayız. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz." diye konuştu.
YBD heyeti, Tabur Komutanlığını ziyaret ettikten sonra ilçeden ayrıldı.

Yorumlar