Yaralı Uzman Çavuş Ersan GATA'da şehit oldu

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde yaralanan Uzman Çavuş Yavuz Ersan GATA'da hayatını kaymbetti. Ersan'ın şehit haberinden saatler geçmeden Sur'da yeni bir şehit haberi geldi. Genelkurmay, Sur'da tehliye edilen sivillerden beşinin de PKK üyesi olduğunu açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Yaralı Uzman Çavuş Ersan GATA'da şehit oldu

PKK'nın Diyarbakır'da kazdığı çukur ve kurduğu barikatlara yönelik operasyonlar sırasında yaralanan Uzman Çavuş Yetkin Ersan, tedavi gördüğü GATA'da hayatını kaybetti. Uzman Çavuş Erşan'ın baba evinde yas var.

Konuyla ilgili Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, 8 Şubat'ta Sur'daki çatışmalar sırasında yaralanan Uzman Çavuş Ersan'ın dün akşam GATA'da hayatını kaybettiği belirtildi.

Genelkurmay'ın konuyla ilgili açıklamasında şöyle denildi: 08 Şubat 2016 Pazartesi günü Diyarbakır ili Sur ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu yaralanan ve tedavisine GATA'da devam edilen bir kahraman silah arkadaşımız yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 23 Şubat 2016 Salı günü saat 20.20'de şehit olmuştur. Kahraman şehidimize Allah'tan rahmet, değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz.

Ersan'ın bekar ve bir yıldır uzman çavuş olduğu öğrenildi. Ersan'ın evin en küçük oğlu olduğu bildirildi.

ŞEHİT ERSAN'IN BABA EVİNDE YAS

Ersan'ın Hatay'ın Payas ilçesindeki baba ocağı yasa büründü. Şehidin acı haberinin verilmesinin ardından babaevinin bulunduğu Yıldırım Beyazıt Mahallesi Özkul Çolak Caddesi'ne Türk bayrağı asıldı. Baba Yusuf ve anne İlknur Ersan'ın Ankara'ya gitmeleri nedeniyle taziyeleri şehidin dayısı Süleyman Şengül kabul etti.

SUR'DA BUGÜN DE BİR ASKER ŞEHİT DÜŞTÜ

Öte yandan, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde devam eden operasyonlarda, PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada bugün de bir asker hayatını kaybetti.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinden yapılan açıklama şöyle: "24 Şubat 2016 Çarşamba günü Diyarbakır ili Sur ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu bir kahraman silah arkadaşımız ağır şekilde yaralanmış, derhal hastaneye sevk edilmiş, ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak saat 11.00’de şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz."

SUR'DA TAHLİYE EDİLENLER PKK'LI ÇIKTI

Sur’da devam eden operasyonda 2 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi, 3 terörist teslim oldu. 19 Şubat’ta teslim olan 6 kişinden 5’inin, 23 Şubat’ta sevk edildikleri adli makam tarafından "terör örgütü üyesi olmak ve yardım yataklık etmek" suçundan tutuklandığı belirtildi. Toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 234’e ulaştığı operasyonda iki el yapımı patlayıcı imha edildi.

ÜÇ İLÇEDE 960'TAN FAZLA PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ

Genelkurmay Başkanlığı bugün çukur ve barikatlara yönelik operasyonlarla ilgili kapsamlı bir açıklama da yaptı. Açıklamada, Cizre, Sur ve İdil ilçelerinde devam eden operasyonlarda şu ana kadar 960 PKK'lının etkisiz hale getirildiği belirtildi.

CEHENNEM DERESİ'NE OPERASYON

Öte yandan İdil ilçesindeki operasyonlar da devam ediyor. İdil'e sızmaya çalıştığı belirtilen bir grup PKK'lıya Şırnak'ta Cehennem Deresi'nde operasyon düzenlendi. Operasyonda 12 PKK'lı öldürüldü.

 

 

Yorumlar