Van İpekyolu'nda büyük bir felaket önlendi

İpekyolu ilçesinde bugün vatandaşların ihbarı büyük bir felaketi son anda önledi. Mahalle arasında yeni asfaltlanmış yolun altına tuzaklanan bomba etkisizleştirildi

Google Haberlere Abone ol
Van İpekyolu'nda büyük bir felaket önlendi

Van İpekyolu'nda bugün vatandaşlar tarafından yapılan ihbar üzerine yol kenarına rögar kapağının altına tuzaklanan el yapımı bomba etkisizleştirildi.

İpekyolu ilçesinde vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen il emniyet müdürlüğü ekipleri, yol kenarına 20 kilogram ağırlığında yağ tenekesine yerleştirilmiş TNT'nin rögar kapağının altına gizlendiğini tespit etti.

İlçenin Hacıbekir Mahallesi Veysel Karani Sokak'ta bulunan caminin yakınındaki rögara yerleştirilen patlayıcıya bağlanmış bir kaplonun da aynı sokaktaki bir eve kadar uzatıldığı belirlendi. İncelemeyi genişleten ekipler, yeni dökülmüş asfalt altında 20 kilogramlık yağ tenekesi içine yerleştirilmiş TNT ve amonyum nitrat patlayıcı buldu.

Bunun üzerine çevre güvenliği alan bomba imha uzmanları düzenekleri devre dışı bırakıp, bombayı etkisiz hale getirdi.

Patlayıcının bulunmasıyla birlikte önemli bir facianın eşiğinden dönülmüş oldu. Patlayıcının etkisiz hale getirilmesi sırasında çevrede alınan yoğun güvenlik önlemleri de sona erdirildi. 

 

Yorumlar