Van'daki saldırıyla ilgili üç kişi gözaltında

Van'da 2 polisin şehit olduğu, 1 polisin yaralandığı saldırıyla ilgili 3 şüpheli gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol
Van'daki saldırıyla ilgili üç kişi gözaltında
Van'ın İpekyolu ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca el yapımı patlayıcıyla gerçekleştirilen, 2 polisin şehit olduğu, 1 polisin yaralandığı saldırıyla ilgili 3 şüpheli gözaltına alındı.

Valilikten yapılan açıklamada, bölücü terör örgütünün faaliyetlerinin deşifresine yönelik çalışmalar kapsamında 155 Polis İmdat hattına gelen ihbarları değerlendirmek ve gerekli çalışmaları yapmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin saat 09.00 sıralarında Hacıbekir Mahallesi Cihan 3. Sokak'ta bir ikametin bahçesine gittiği anımsatıldı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Güvenlik güçlerimiz gerekli çalışmaları yaptıkları esnada, olay yerine yakın bir mesafede yere tuzaklanmış olan bombanın patlaması sonucu olay yerinde bulunan polis memuru Osman Bodur ile başpolis memuru Yakup Kurt olay yerinde şehit olmuşlardır. Olayda yaralanan bir polis memurumuz tedavi altına alınmıştır. Olayla ilgili olarak 3 şahıs gözaltına alınmış olup, tahkikat sürdürülmektedir."

Açıklamada, vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, devletin ve milletin terör tehdidi ve saldırılardan korunması için her türlü tedbirin Valilikçe alındığı vurgulandı.

Yorumlar