Ünlülerden down sendromlular yararına kek

Ünlüler down sendromlular yararına yaptıkları pasta, börek ve kekleri, antrenmandan sipariş veren Fenerbahçeli futbolculara gönderdi.

Google Haberlere Abone ol
Ünlülerden down sendromlular yararına kek
Ünlülerin down sendromlular yararına Down Cafe'de hazırladığı yiyecekler, Fenerbahçeli futbolculara gönderildi.

Alternatif Yaşamı Destekleme Derneğinden (ADER) yapılan açıklamaya göre, aralarında Fenerbahçeli futbolcu Mehmet Topal'ın eşi Selda Topal, Fenerbahçeli futbolcu Robin Van Persie’nin eşi Bouchra Van Persie, Fenerbahçeli futbolcu Volkan Demirel'in eşi Zeynep Demirel, şarkıcı İpek Açar, oyuncu Yağmur Tanrısevsin ve Emel Yıldırım, ADER'e ait olan ve 18-35 yaş arasındaki down sendromlu gençlerin çalıştığı Down Cafe'de sabah mesaiye başladı.
Topal, Demirel, Van Persie ve İpek Açar işin mutfak kısmını üstlenerek, pasta, kek ve böreğin yanı sıra kısır yaptı, sarma sardı. Tanrısevsin ve Yıldırım da servis konusunda ekibe destek oldu.
Yapılan pasta, börek ve kekler ise antrenmandan sipariş veren Fenerbahçeli futbolculara gönderildi. Akşama doğru tüm ürünler satılırken, Down Cafe için gelir elde edildi. Aynı ekip Down Cafe'ye yardım amacıyla bağışlanan tabloları da satın alarak ikinci bir gelir bıraktı.
Selda Topal, Down Cafe ile 3 yıl önce tanıştığını ve katkı sağlamak için o dönemde bir organizasyon düzenlediğini ifade etti.

Kafenin korumalı iş yeri statüsüne geçtiğine, bazı değişiklikler ve düzenlemeler yapıldığına değinen Topal, buraya destek olmak için gönüllü çalışma kararı aldıklarını kaydetti.
Topal, etkinlikte yapılan yiyeceklerin gelen müşteriler tarafından da beğenildiğini belirterek, şunları anlattı:
"Zeynep, Fenerbahçe'den ciddi bir sipariş aldı. Yaptığımız bütün kek, poğaça ve kurabiyeler oraya gitti. Onun dışında bazı sanatçı ve sporcu arkadaşlarımız da sipariş verdi. Zeynep kısır yaptı, Bouchra dolmaları sardı velhasıl el birliği ile muhteşem bir mutfak hazırladık ve her şey satıldı."
Bouchra Van Persie de down sendromlulara yardım etmekten dolayı memnun olduğunu ifade ederek, daha önce İngiltere'de çocuklarla ilgili projelere katıldığını belirtti.

İpek Açar ise Down Cafe'de olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:
"Down sendromlu çocuklar zaten çok özel çocuklar daha önce de bir çalışmamız olmuştu Antalya’da fakat buraya gelince öğrendiklerim ve duyduklarım beni o kadar çok mutlu etti ki kelimelerle tarif edilecek bir şey değil. Burada 18 yaşını geçmiş down sendromlu arkadaşlarımı sigortalı olarak çalışma hayatına atılıyorlar ve burada öğrendikleri ile daha sonraki iş hayatlarına devam edecekler Allah'ın izniyle. Ümidimiz, isteğimiz bu gibi yerlerin çoğalması."
Yağmur Tanrısevsin ise etkinlik sayesinde Down Cafe’ye ilk defa geldiğini belirterek, "Down sendromlu arkadaşlarımız burada maaşlı çalışıyor, profesyonel hayatı öğreniyorlar. Kafenin bir takım eksiklikleri var. Gıda konusunda sponsor bekliyorlar. Arada gelip cafeyi ziyaret etmek, arkadaşlarımızla vakit geçirmek çok güzel olur." ifadelerini kullandı.

Yorumlar