Uludere şehitleri memleketlerine uğurlandı

Uludere ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Üsteğmen Ünsal ve Onbaşı Kavalbacak'ın cenazesi, törenle memleketlerine uğurlandı

Google Haberlere Abone ol
Uludere şehitleri memleketlerine uğurlandı
Şırnak'ın Uludere ilçesinde, terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen saldırıda şehit düşen Üsteğmen Orhan Ünsal ve Onbaşı Hüseyin Kavalbacak için tören düzenlendi.
23. Jandarma Sınır Komutanlığında düzenlenen törende, şehitlerin Türk bayrağına sarılı naaşları katafalka konuldu, öz geçmişleri okundu.

Jandarma İstihkam Üsteğmen Tuğsan Nayman, yaptığı konuşmada, vatan uğruna seve seve canını feda eden kahraman şehitleri doğduğu topraklara uğurladıklarını söyledi.

Şehit olan 2 askerin vatanı, milleti ve bayrağı için canını verdiğini vurgulayan Nayman, "Türk Silahlı Kuvvetleri olarak Türkiye Cumhuriyeti'ni korumak ve muhafaza etme kararından asla vazgeçmeyecek, asil şehit kanlarıyla sınırları çizilen kutsal vatan topraklarının koruyucusu olmaya devam edeceğiz." dedi.

Okunan duanın ardından şehit Ünsal'ın naaşı Malatya, Kavalbacak'ın cenazesi ise Konya'ya gönderildi.
Törene, Şırnak Valisi Ali İhsan Su, Çakırsöğüt Jandarma Tugay Komutanı Tuğgeneral Ercan Yaşin, Şırnak Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Patlak, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Sami Özturhan ve İl Emniyet Müdürü Celal Sel de katıldı.
Şırnak'ın Uludere ilçesi Andaç köyünde dün PKK'lı teröristlerin yola döşediği patlayıcıyı imha etmeye giden time, uzun namlulu silahlarla ateş edilmesi sonucu ağır yaralanan Üsteğmen Orhan Ünsal ve Onbaşı Hüseyin Kavalbacak kaldırıldıkları hastanede şehit olmuştu.

Yorumlar