Üç liralık gasba 8 yıl hapis cezası

Diyarbakır'da 3 yıl önce bir çocuğu bıçakla tehdit edip 3 lirasını gasbettiği iddiasıyla yargılanan 17 yaşındaki sanık, "nitelikli yağma" suçudan 8 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Google Haberlere Abone ol
Üç liralık gasba 8 yıl hapis cezası
Diyarbakır'da 3 yıl önce bir çocuğun 3 lirasını gasbettiği iddiasıyla hakkında dava açılan 17 yaşındaki sanık, 8 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Çocuk Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasına tutuksuz yargılanan sanık Ş.Y. katılmazken, avukatı hazır bulundu.

Cumhuriyet savcısı, esas hakkındaki mütalaasında sanığın, mağduru bıçakla tehdit edip, parasını aldığı için "nitelikli yağma" suçunu işlediği gerekçesi ile tutuklanması yönünde görüş bildirdi.
Sanık avukatı Serkan Polat ise tutuklanma talebinin reddine karar verilmesini isteyerek, "Olayın bir hırsızlık suçu olduğu düşüncesindeyim. 3 lira için yapılan bir yağma var. Malın değerinin azlığı hususunu mahkemenin takdirine bırakıyoruz. Müvekkilimin beraatine karar verilmesini talep ediyorum." dedi.

Mahkeme verdiği kısa aranını ardından sanık Ş.Y'nin, "nitelikli yağma" suçunu işlediği gerekçesiyle 8 yıl hapis cezasına çarptırılmasına ve suçun vasfı neden ile tutuklanmasına karar verdi.
Avukatı Polat'ın, kararının ardından tutuklanan müvekkilinin serbest bırakılması için Ankara Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'ne tutukluluğa itiraz başvurusu yaptığını bildirdi.

İddianamede, sanık Ş.Y.'nin, 12 Ekim 2013'te arkadaşı ile Kayapınar ilçesindeki bir parkta oturan S.D'ye bıçak gösterip cebindeki 3 lirayı aldığı iddiasıyla "nitelikli yağma" suçundan 10 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep edilmişti.

Yorumlar