Tuzaklı bidonlarda silah ele geçirildi

Bismil ilçesinde, jandarma ekiplerince terör örgütü PKK'ya yönelik operasyon kapsamında bir evde yapılan yapılan aramada, rezistanslı su bidonlarında uzun namlulu silah, şarjör ve fişek ele geçirildi

Google Haberlere Abone ol
Tuzaklı bidonlarda silah ele geçirildi

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde bölücü terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyon kapsamında bir evde yapılan aramada, rezistans ile tuzaklanmış su bidonları içerisinde 1 uzun namlulu silah, 3 şarjör, 21 fişek ile 2 el telsizi ve telsize ait 2 şarj aleti ele geçirildi.

Alınan bilgiye göre, terör örgütüne yönelik çalışma yürüten jandarma ekipleri, Bismil ilçesine bağlı Baharlı Mahallesinde teröristlerce kullanıldığı değerlendirilen bir evde arama yaptı. Odalara zulalanmış su bidonlarına uzanan elektrik kablolarını fark eden güvenlik güçleri, elektriği keserek kontrollü şekilde bidonları boşalttı. Elektrik verilerek su kaynatılan bidonlarda, 1 uzun namlulu silah, 3 şarjör, 21 fişek, 2 el telsizi ve bu telsize ait 2 şarj aleti ele geçirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, silah ve mühimmatlara el konulduğu, şüpheli bir kişi hakkında adli işlem başlatıldığı belirtildi.

Ayrıca, halkın huzur ve güvenliğinin sağlanması amacıyla yürütülen çalışmalara kararlılıkla devam edileceği bildirildi.

Yorumlar