TÜPRAŞ'ta patlama: Bir ölü, dört yaralı

TÜPRAŞ Kocaeli Rafinerisi'nde bir ünitede patlama meydana geldi. İlk belirlemelere göre bir kişi öldü, 4 kişi de yaralandı

Google Haberlere Abone ol
TÜPRAŞ'ta patlama: Bir ölü, dört yaralı

Kocaeli’nin Körfez İlçesi’nde bulunan Tüpraş İzmit Rafinerisi’nde çıkan yangında 1 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı.

Tüpraş İzmit Rafinerisi’nde saat 22.40’ta Ham Petrol Ünitesi’nde çıkan yangınla birlikte sirenler çaldı ve farika alarm düzeyine geçti. Yangına, Tüpraş bünyesinde bulunan özel eğitimli itfaiye ekipleri müdahale etti. Üretimin olmadığı Ham Petrol Ünitesi’nin bakım çalışmaları sırasında iddiaya göre kaynak yapılırken kıvımcımların sıcrayarak neden olduğu sanılan yangın, yaklaşık 1 saat süren çalışmalar sonucunda kontrol altına alınarak, söndürüldü. Yangında işçilerden Mustafa Er olay yerinde yaşamını yitirirken, yaralanan 4 işçi Tüpraş’a ait ambulanslarla Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Vücutlarında yanıklar oluşan İzzet Günay, Vedat Arabacı, Yücel Cengiz ve Medeni Kurt tedavi altına alındı.

Tüpraş İzmit Rafinerisi’nden yapılan yazılı açıklama şöyle: "17 Nisan 2016 Pazar saat 22.40’ta Tüpraş İzmit Rafinerisi Ham Petrol Ünitesi’nde bakım çalışması sırasında yangın meydana gelmiştir. Olaya müdahale eden rafineri teknik emniyet ekipleri yangını kontrol altına alarak, 23.45’de söndürmüşlerdir. İlk belirlemelere göre olayda bir çalışan hayatını kaybetmiş, 4 çalışan ise yaralı olarak hastaneye sevk edilmiş olup yaralıların sağlık durumları iyidir."

PETROL İŞ GENEL BAŞKANI AÇIKLAMA YAPTI

Petrol İş Genel Sendikası Başkanı Ali Ufuk Yaşar, Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gelerek yaralı işçilerin durumları hakkında bilgi aldı. Ali Ufuk Yaşar acil servisten çıkarken gazetecilerin sorularını yanıtladı. Sendikalarına üye yaralı 4 işçinin sağlık durumlarının iyi olduğunu belirten Ali Ufuk Yaşar, "Maalesef bir müteahhit çalışanımız hayatını kaybetti. O da fabrikaya dışarıdan hizmet alınarak yapılan bir işin çalışanı" dedi.

Bu arada, cumhuriyet savcısı fabrikaya gelerek incelemelerde bulundu. Yangında ölen Mustafa Er’in kaynak çalışması sırasında hayatını kaybettiği belirtildi.

Yorumlar