Tunceli'de bir DHKP-C'li öldürüldü

Tunceli'de güvenlik güçleriyle çatışmaya giren 'Haydar' kod adlı DHKP-C 'li Cihan Gün ölü, Selçuk Uçak da yaralı ele geçirildi.

Google Haberlere Abone ol
Tunceli'de bir DHKP-C'li öldürüldü

 

Tunceli'de güvenlik güçleriyle çatışmaya giren 'Haydar' kod adlı DHKP-C 'li Cihan Gün ölü, 'Selçuk' kod adlı Selçuk Uçak da yaralı ele geçirildi.

Tunceli'de bir hafta önce valilik ve adliye binasına bombalı ve silahlı saldırı düzenlemek isterken çatışmada öldürülen DHKP- C'li Onur Polat'ın dağ kadrosundan olduğunun belirlenmesinin ardından, güvenlik güçleri geniş çaplı çalışma başlattı. Çalışmada Polat'ı kent merkezine gönderen terör örgütü üyelerinin, insansız hava araçları ile yapılan tesbitte Atadoğu Köyü kırsal kesiminde olduğu belirlendi.

Güvenlik güçleri, bölgede Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Yıldırım Akbulut-13 adı verilen hava destekli operasyon düzenledi. Örgüt üyeleri güvenlik güçlerini fark edince, sık ormanların bulunduğu Çed Deresi Vadisi'ne doğru kaçmaya çalıştığı sırada 'dur' ihtarında bulunuldu. Örgüt üyelerinin ateşle karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada 'Haydar' kod adlı Cihan Gün ölü, 'Selçuk' kod adlı Selçuk Uçak da yaralı olarak ele geçirildi. Yaralı Uçak, Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Tunceli Valiliği'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Tunceli İl Jandarma Komutanlığı tarafından 6 Nisan 2016 Çarşamba günü icra edilen operasyonda; Hozat İlçesi Çat Vadisi bölgesinde 2 teröristin silahlı ve teçhizatlı olarak tespit edilmesi üzerine, dur ihtarında bulunulmuş, teröristlerin ihtara uymaması üzerine çıkan temas sonrası 1 terörist etkisiz hale getirilmiş 1 terörist ağır yaralı olarak ele geçirilmiştir. İlimizde terörist unsurlara yönelik düzenlenen operasyonlara devam edilmekte olup; güvenlik güçlerimiz bölge halkımızın da desteği ile huzur ve güvenliği sağlamak maksadıyla, İlimiz genelinde teröristlerle mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir" denildi.

Teröristlerin üzerinde 2 Kalaşnikof, tüfeğe ait 3 şarjörü, 63 mermi, 2 savunma tipi el bombası,1 cep telefonu, 3 sim kart, 1 cep telefonu bataryası, 1 hafıza kartı ve adaptörü, 2 sürücü belgesi,1 radyo, 1 el feneri, 1 çift bot, 6 kalem, 1 kol saati ele geçirildi.

Yorumlar