Tokuş'un katiline hakkettiği ceza verildi

Zihinsel engelli Ahmet Tokuş’u işkence ederek öldürdüğü için yargılanan Zeyyat B'ye, ağırlaştırılmış müebbet cezası verildi. Maktülün ailesi verilen cezadan memnun kaldı.

Google Haberlere Abone ol
Tokuş'un katiline hakkettiği ceza verildi

Bingöl’de, babasının marketinde çalışan zihinsel engelli 38 yaşındaki Ahmet Tokuş’u işkence ederek öldürdüğü suçlamasıyla yargılanan Zeyyat B'nin Bingöl 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasına devam edildi. Mahkeme, zanlıyı ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırdı.

Geçtiğimiz yıl Mart ayında işkence ederek cinayet işlediği suçlamasıyla tutuklu bulunan 34 yaşındaki Zeyyat B’nin duruşmasına, cinayete kurban giden Ahmet Tokuş’un ailesi ve avukatı katılırken, cinayet zanlısı Zeyyat B. tutuklu bulunduğu Van F Tipi Cezaevinden SEGBIS vasıtasıyla bağlandı.

Önceki duruşmada, "Ben şahsı deccal olarak bildiğim için öldürdüm. O deccaldı, sihirbazdı" şeklinde savunma veren Zeyyat B, 2003’ten beri Multipl skleroz (MS) hastası olduğunu ve depresyon tedavisi gördüğünü belirterek, tahliyesini istedi. Maktulün ailesi dosyadaki eksiliklerin giderilmesini isterken, avukatları sanığın cezadan kurtulmak amacıyla psikolojik sorunları olduğu yönünde dilekçeler sunduğunu beyan ederek, sanık dosyasının İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderilmesi talebinin reddini talep etti.

TALEPLER REDDEDİLDİ

Zanlının ve avukatının tahliyesine yönelik talep, mahkeme tarafından reddedildi. Mahkeme, sanık hakkında hükmolunan ceza miktarı nedeniyle kaçma ihtimalinin bulunması, sanığın tutuklulukla geçirdiği süre, işlediği suçun niteliği nedenleri ile sanığın tutukluluk halinin devamına, tahliyesine yönelik talebin ise reddine karar verdi.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET

Mahkeme heyeti, sanığın beden ve ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda olan maktulü tasarlayarak, canavarca hisle ve eziyet çektirerek kasten öldürmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırdı.

"HAKKETTİĞİ CEZAYI ALDI"

Öldürülen engelli gencin avukatı Nur Zeynep Canlı, mahkeme sonrasında Bingöl Adliyesi önünde basına yaptığı açıklamada, kararın sanık avukatı tarafından temyiz edilebileceğini belirtti.

Avukat Nur Zeynep Canlı, dava neticesiyle ilgili şunları söyledi: “Sanık Zeyyat G.’nin Ahmet Tokuş’u Mart 2015 tarihinde canavarca hisle, tasarlayarak, eziyet çektirerek ve kasten öldürmek suçundan duruşmasının son günüydü. Bugün karar verildi. Nihayet adalet tam anlamıyla tecelli etti. Nitekim sanık hak ettiği üzere ağırlaştırılmış hapis cezası ile cezalandırıldı. Mahkeme, suçun işleniş biçimi, suçtan önceki davranışları, mahkeme sürecindeki davranışları gibi hususları göz önünde bulundurarak sanık hakkında herhangi bir indirimin uygulanmaması gerektiği yönünde karar verdi."

Vahşice işkence edilerek katledilen engelli genç Ahmet Tokuş’un babası Mehmet Tokuş da “Adalet bize büyük bir teselli verdi. İkinci acıyı yaşatmadı. Mahkeme heyetine ve bizi yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Kaynak: İLKHA

Yorumlar