Teröristler Tunceli'de yol kesti, yol çift taraflı kapatıldı

Tunceli-Erzincan arasında yol keserek propaganda yapan teröristlere operasyon için yol çift taraflı kapatıldı

Google Haberlere Abone ol
Teröristler Tunceli'de yol kesti, yol çift taraflı kapatıldı
Tunceli-Erzincan karayolunu kesen bir grup PKK'lı terörist, kimliklerini kontrol ettikleri sürücü ve araçlarda bulunanları bir arada toplayarak örgüt propogandası yaptı. Olayın duyulmasının ardından güvenlik nedeniyle yolu çift yönlü ulaşıma kapan güvenlik güçleri bölgede hava destekli operasyon başlattı.

Bugün akşam saatlerinde kalabalık bir PKK'lı grup Tunceli- Erzincan karayolunu, Tunceli il merkezine yaklaşık 15 kilometre uzaklıkta bulunan Sögütlüçeşme mevkiinde keserek, yoldan geçen araçları durdurdu. Araçlarda bulunanların kimliklerini kontrol eden PKK'lılar, ardından bir arada topladıkları vatandaşlara bir süre örgüt propagandası yaptı. PKK'lılar yaklaşık 1 saat boyunca Tunceli ve Erzincan yönünden gelen araçların geçişine izin vermedi. Yol kesen PKK'lı grup, daha sonra elektrik dağıtım şirketi FEDAŞ'a ait bir aracı gaspederek, olay bölgesinden uzaklaştı. Gaspedilen FEDAŞ'a ait, daha sonra PKK'lılar tarafından yakılmış halde bulundu.

Olayın duyulmasından sonra güvenlik güçleri olası bir saldırıya karşı Tunceli-Erzincan karayolunu çift yönlü trafiğe kapattı. Yolun askerlerce trafiğe kapatılmasından sonra bölgeye insansız hava aracıları gönderilerek operasyon başlatıldı. Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı'na bağlı iki tarrauz helikopteri bölgeye gönderilerek PKK'lıların bulundukları alanlar yoğun şekilde bombardıman altına alındı.

PKK'lıların bölgeden uzaklaşmasının ardından burada bekletilen araçlar Tunceli ve Erzincan yönüne doğru haraket etti. Tunceli il merkezi ve ilçelerde olası bir PKK saldırısına karşı bütün birimler en üst düzeyde uyarıldı.

Yorumlar