Teröristin adı parka verildi, şehit yakınları tepkili

Suruç ilçesinde, DBP'li belediye tarafından açılan parka, PKK/YPG'li teröristin adının verilmesi tepkiyle karşılandı

Google Haberlere Abone ol
Teröristin adı parka verildi, şehit yakınları tepkili
Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde DBP'li belediye tarafından açılan parka, PYD/PKK'lı teröristin adının verilmesi tepkiyle karşılandı.

DBP'li Suruç Belediyesince Yıldırım Mahallesine yapılan parka, 2 yıl önce Kobani'deki (Ayn el Arap) çatışmalarda canlı bomba eylemi düzenleyen terörist Arin Mirkan'ın adı verildi. Parkın giriş kapısına ise "Suruç Belediyesi Arin Mirkan Parkı" yazılı levha asıldı.

Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Şanlıurfa Şube Başkanı Mehmet Yavuz, gazetecilere yaptığı açıklamada, parka canlı bombanın adının verilmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirdi.



Türkiye'nin son dönemde terör örgütü PKK'ya yönelik geniş kapsamlı operasyonlar yaptığını hatırlatan Yavuz, "Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde, terör örgütü üyesi olan Arin Mirkan'ın adının verilmesini şiddetle kınıyoruz. Şehit cenazeleri uğurladığımız bugünlerde hassas bir dönemden geçiyoruz. Son aylarda Şanlıurfa nüfusuna kayıtlı 8 şehit verdik. Vatandaşın vergisiyle yapılan parklara şehit ismi yerine terör örgütü üyesinin isminin verilmesini şiddetle kınıyoruz. Bir teröristin adı bir parka nasıl veriliyor, savcı ve hakimlerden bu olayın takipçisi olmalarını istiyoruz." diye konuştu.
Bu arada hakkında terör örgütü PKK üyesi olmak suçundan tutuklama kararı bulunan ve yaklaşık 4 aydır firari olarak aranan Suruç Belediye Başkanı Orhan Şansal, İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınmıştı.

Yorumlar

Fenasi Bu kadar çok kolay mı sanıyorsunuz
DÜNYA TÜRK HAREKETI Büyük harfli yorum.