Teröre karşı zırhlı ambulans

Diyarbakır'da terör saldırıları nedeniyle hasta taşımalarında yaşanan sıkıntıların aşılması için zırhlı ambulanslar hizmete alındı

Google Haberlere Abone ol
Teröre karşı zırhlı ambulans

Sağlık Bakanlığınca terör operasyonları yapılan riskli bölgelerdeki yaralılar için devreye sokulan zırhlı ambulans Diyarbakır'da hizmete sunuldu.

İl Sağlık Müdürlüğü bahçesinde, zırhlı ambulansın da bulunduğu 11 ambulansın devir teslim töreni yapıldı.

İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Sait Avar, buradaki konuşmasında, zırhlı ambulansın, özellikle terör operasyonlarının sürdüğü Sur ilçesinde hizmet vereceğini söyledi.

Yaklaşık 5,5 ton ağırlığındaki ambulansın camları dahil her tarafının zırhla kaplandığını belirten Avar, "Ambulans sadece çatışma alanı içerisinde kullanılacak. Bununla çatışma bölgesinden vaka alma hızımızı artırmış olacağız. Zırhlı ambulans çatışmanın olduğu bölgede yaralıları veya medikal tedavi görmesi gereken insanları alacak, başka bir ambulansa nakledecek" dedi.

Terör örgütü PKK mensuplarının, ambulansları gördüğünde dahi silahlı çatışmayı kesmediğini kaydeden Avar, can güvenliği riskinin bulunduğu operasyon bölgesinde 6 ambulansın 7 gün 24 saat hazır bekletildiğini bildirdi.

Avar, "O anda çatışma yoksa vakaları rahatlıkla alıyoruz ama bazen maalesef ambulans görüldüğü halde silahlı çatışma devam ediyor. Çukur kazanlar, ambulansı gördüğü halde, silah sıkmaya devam ediyorlar. Bu, alana gitme konusunda personelimizde tereddüt oluşturuyor, bu da vaka almalarımızı maalesef geciktiriyor" şeklinde konuştu.

Terör operasyonlarının sürdüğü bölgelerde görev yapan personelin her koşulda göreve hazır olduğunu dile getiren Avar, çalışma koşullarını iyileştirme adına çadır kurduklarını, ısıtıcı ve soba da gönderdiklerini aktardı.

 Personele her gün 3 öğün yemek servisi yaptıklarını, personelin görevden çekilme, görevi kabul etmeme gibi bir durumunun şimdiye kadar olmadığını ifade eden Avar, personelin görevini özveriyle ve can siperane yerine getirdiğini kaydetti.

Avar, ambulansların kimi zaman zarar gördüğüne dikkat çekerek "Hem çatışma bölgesi hem de zaman zaman yaşanan toplumsal olaylardan dolayı şimdiye kadar 10 civarında ambulansımız gerek kurşun saplanması şeklinde gerekse taşlanma ve alıkonma şeklinde zarar gördü" dedi.

Yeni gönderilen ambulansların ön camında yer alan kamera sayesinde trafikte ambulanslara yol vermeyen araçlar da tespit edilerek, cezai işlem için Emniyet Müdürlüğüne bildirilecek.

Yorumlar