Taksim'de saldırı: 5 ölü, 7'si ağır 36 yaralı

İstanbul Taksim İstiklal Caddesi'nde canlı bombalı saldırı düzelendi. Saldırıda ilk belirlemelere göre 5 kişi öldü, 7'si ağır 36 kişi yaralandı. İstanbul Valisi, saldırının canlı bomba olduğunu söyledi. Bakan Müezzinoğlu ise yaralılardan 12'sinin yabancı uyruklu turist olduğunu açıkladı. Bakan Kurtulmuş ise Türkiye'nin zincirleme saldırılar altında olduğunu söyledi. Reuters haber ajansı ise, saldırının PKK'yı işaret ettiğini duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
Taksim'de saldırı: 5 ölü, 7'si ağır 36 yaralı

Son Haberler Logo

İstanbul Taksim'de İstiklal Caddesi'nde kim tarafından düzenlendiği henüz belli olmayan canlı bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda ilk belirlemelere göre 4 kişi öldü, 20 kişi ise yaralandı. Ancak Sağlık Bakanı Müezzinoğlu'nun yaptığı açıklamaya göre yaralı sayısı 36.

Patalamadan sonra sokak abluka altına alındı. Olay yerine sevk edilen ambulanslar yaralıları çevredeki hastanelere taşıdı. Ölü sayısı canlı bombayla birlikte 5 olarak açıklandı. 

Saldırı Beyoğlu Kaymakamlığı'nın hemen önünde meydana geldi. Saldırının hedefinin ne olduğu konusunda kesin bir bilgi henüz yok. 

YARALILAR ARASINDA 12 YABANCI UYRUKLU TURİST VAR

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, yaralılar arasında 12 yabancı uyruklu turistin bulunduğunu söyledi. İddiaya göre yaralı turistler arasında Alman, İran ve İsrail vatandaşları bulunuyor. İsrail vatandaşlarının sayısının 3 olduğu kaydediliyor. 

CANLI BOMBALI SALDIRI

Saldırıyla ilgili ilk resmi açıklamayı İstanbul Valisi Vasip Şahin yaptı. Vali Şahin, saldırının canlı bir bomba tarafından gerçekleştiğini söyledi. 

Polis, caddeyi giriş-çıkışlara kapatırken, patlamanın meydana geldiği alanı güvenlik çemberi içine aldı. Taksim'e resmi araçlar, polis, itfaiye ve ambulans dışında araç girişine izin verilmiyor.

 

İstiklal Caddesi üzerinde yoğun bir güvenlik önlemi alınmış durumda. 

HÜKÜMETTEN SALDIRIYA İLK TEPKİ

Hükümet kanadından saldırıya ilk tepki Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş'tan geldi. Kurtulmuş, Beyoğlu'ndaki terör saldırısına ilişkin, "Hain planı uygulamaya çalışıyorlar. Ne yapsanız boş, bu millet sizin tuzaklarınıza asla teslim olmayacaktır." dedi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Beyoğlu'ndaki terör saldırısına ilişkin, " Hain planı uygulamaya çalışıyorlar. Ne yapsanız boş, bu millet sizin tuzaklarınıza asla teslim olmayacaktır. Bu millet terörün yapmak istediklerinin hiçbirisine prim vermeyecek, kadim, ezeli kardeşliğini inşallah ebedi hale getirecek, kıyamete kadar bu topraklarda birlikte, barış içinde yaşayacaktır." dedi.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş , "Hayır, ne yaparlarsa yapsınlar, teröre alışmayacağız. Terör karşısında kanıksamayacağız, geri adım atmayacağız. İnşallah yollarda, çarşılarda, pazarlarda günlük hayatımızı devam ettireceğiz. Terörle mücadele milli bir sorumluluktur, milli dayanışmayı, birlik ve beraberlik içerisinde hep beraber karşı çıkmayı gerektirir. Bunu yaparken de amasız, fakatsız, tereddüt etmeden, herkesi, bu şiddet olaylarına, terör olaylarına, sadece terörü yapan kişilere değil onlara bunları yaptıran bütün karanlık odaklara karşı da yekvücut durmaya, tek bir yumruk halinde olmaya davet ediyoruz." diye konuştu.

SOSYAL MEDYADA PROVOKASYONLAR

Patlamadan sonra sosyal medyada provokasyonlar başladı. Saldırıdan sonra tedirgin olan vatandaşlar, 'başka yerlerde de patlamalar yapılacak' şeklinde paylaşımlarla daha da endişeye sevk edildi

Konuyla ilgili bir açıklama yapan İstanbul Valisi Vasip Şahin: "Sosyal medyada hızla yayılan bir konu var, Nişantaşı'nda, Bayrampaşa'da vesaire İstanbul'un değişik yerlerinde bombaların patladığı şeklinde, bunlar tamamen asılsızdır" dedi.

REUTERS: İLK BULGULAR PKK'YI İŞARET EDİYOR

Patlamayı abonelerine son dakika haberi olarak geçen İngiliz haber ajansı Reuters, saldırıyı gerçekleştiren örgütle ilgili bir iddiada bulundu.  Adı açıklanmayan üst düzey güvenlik yetkilisi, ilk bulguların, terör örgütü PKK ya da bağlantılı bir grubu işaret ettiğini belirtti.

Yetkili, Reuters'a yaptığı açıklamada, "İstiklal caddesindeki saldırıyı ilk belirlemelere göre PKK ya da PKK'nın desteklediği örgütlerden biri gerçekleştirdi" dedi ve ekledi: Kimliğini belirlemeye ilişkin çalışmalar sürüyor. İlk belirlemelerimize göre söz konusu saldırgan hedeflediği noktaya ulaşamadan polisten korktuğu için bombayı patlattı. Hedefi daha kalabalık bir yeri ve saati belirlemekti. Ancak panikle hedeflediği yerden önce saldırıyı gerçekleştirdiğini düşünüyoruz.

Yorumlar