Taksim'de göstericilere müdahale

Taksim'de Halkevleri'ne bağlı bir grup Ankara saldırısında hayatını kaybedenler için düzenlediği protesto gösterisi polis tarafından dağıtıldı

Google Haberlere Abone ol
Taksim'de göstericilere müdahale

Taksim Meydanı'nda, Ankara'daki bombalı saldırıda hayatını kaybedenleri anmak için karanfil bırakarak oturma eylemi yapan gruba polis kalkanlarla iterek müdahale etti.

Taksim Meydanı'nda saat 18.00 sıralarında toplanan Halkevleri üyesi yaklaşık 50 kişilik grup, Ankara'daki bombalı saldırıda hayatını kaybedenleri anmak için yere karanfil bırakarak oturma eylemi yaptı.

Bu sırada, grubu çevreleyen Çevik Kuvvet ekibi ve sivil polislerden oluşan güvenlik güçleri eylemcilere müdahale etti. Yerlerinden kaldırılan eylemciler, kalkanlarla itilerek meydandan uzaklaştırıldı. Bu sırada eylemciler ile polis arasında arbede yaşandı.

Müdahalenin ardından, grup Sıraselviler Caddesi üzerinden yürüyerek ayrıldı.

NİĞDE'DE DE GÖSTERİ

Niğde'de, Ankara'daki terör saldırısı bahanesiyle izinsiz gösteri düzenlemek isteyen gruba polis müdahalede bulundu.

Kendilerini Öğrenci Kolektifi olarak adlandıran 15 kişilik öğrenci grubu, Ankara'daki terör saldırısını bahane ederek kent meydanında basın açıklaması yaptı. Açıklamanın ardından izinsiz gösteri düzenlemek isteyen gruptakiler, hükümet aleyhinde slogan attı.

Dağılmaları yönündeki uyarıları dikkate almayan gruptakiler, polisin müdahalesinin ardından dağıldı.

Müdahale sırasında gözaltına alınan H.İ. isimli öğrenci, daha sonra serbest bırakıldı.

Yorumlar