Taksim'e yürümek isteyen gruba müdahale

Gezi Parkı odaklı olayların yıl dönümü nedeniyle Taksim'e yürümek isteyen gruba izin verilmedi

Google Haberlere Abone ol
Taksim'e yürümek isteyen gruba müdahale
Gezi Parkı odaklı olayların yıl dönümü nedeniyle Taksim'e yürümek isteyen gruba, polis tarafından izin verilmedi.

İstiklal Caddesi'nde toplanan bir grup, pankart açıp slogan attı.

Taksim'deki Gezi Parkı'nda basın açıklaması yapmak için buradan yürüyüşe geçen gruptakiler, İstiklal Caddesi'nde polis tarafından durduruldu. Yürüyüşe izin vermeyen polis, basın açıklamasının bulunulan noktada yapılmasını istedi.

Slogan atarak güvenlik güçlerini protesto eden gruptakiler adına konuşan Mücella Yapıcı, bir kamusal alanın kendilerine kapatıldığını savunarak, basın açıklamasını Gezi Parkı'nda yapmadan dağılmayacaklarını söyledi. Yapıcı, Gezi Parkı'nın ülkenin direnme refleksi olduğunu söyledi.
Gezi Parkı odaklı olaylarda hayatını kaybedenlerden bazılarının yakınlarının parka girişine izin veren polis, gruptaki diğer kişilerin dağılmasını istedi.

CHP İstanbul Milletvekilleri Ali Şeker ve Eren Erdem'in de aralarında bulunduğu grup, tekrar Galatasaray Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti.

Polisin bir süre takip ettiği gruptakiler, daha sonra slogan atarak dağıldı.

Bu sırada, İstiklal Caddesi'nde güvenlik önlemi alan Çevik Kuvvet ekiplerinde görevli bir polis memuru, kimliği belirsiz bir kişi tarafından bıçakla yaralandı. Bacağından hafif şekilde yaralanan polis memuruna, sağlık ekibi olay yerinde müdahale etti.

Polis ekipleri, olay yerinden kaçan saldırganın yakalanması için çalışma başlattı.

Yorumlar