Suriyelileri istemeyen HDP'lilere izin verilmedi

Kahramanmaraş'ta Suriyelileri istemeyen HDP'li grubun yürüyüşüne polis tarafından izin verilmedi

Google Haberlere Abone ol
Suriyelileri istemeyen HDP'lilere izin verilmedi
Kahramanmaraş'ta yapımı devam eden konteyner kent inşaatını protesto etmek için kent dışından gelen grubun bölgeye geçişine izin verilmedi.

Merkez Dulkadiroğlu ilçesindeki Sivricehöyük Mahallesi'nde 25 bin kişilik konteyner kentkurulması için başlatılan çalışmaları protesto için farklı kentlerden gelen yaklaşık 300 kişiyi taşıyan 6 otobüs, Narlı Mahallesi ve Göksun ilçesinde durduruldu.

Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir, Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Baki Düzgün, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Gani Kaplan ve Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez'in de bulunduğu otobüsten inerek askerin uyarısına tepki gösteren 4 kişi gözaltına alındı.

Daha sonra Narlı bölgesine gelen HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, HDPGaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul ve HDP Adıyaman Milletvekili Behçet Yıldırım güvenlik güçleri ile görüştü, konteyner kent alanına geçme taleplerini iletti.

TOMA'ların yanı sıra çevik kuvvet ve jandarma ekiplerinin hazır bekletildiği alanda güvenlik güçleri, vatandaşların otobüslerine binip Gaziantep istikametini kullanarak kentten ayrılmalarını istedi.

Jandarma ekiplerinin anonslu uyarısının ardından, gözaltına alınan 4 kişinin serbest bırakılmasıyla grup otobüsler ile Narlı bölgesinden ayrıldı. 

Kahramanmaraş Valiliğince Sivricehüyük Mahallesi sınırları içerisinde devam eden geçici barınma merkezi ile ilgili her türlü eylem ve basın açıklaması güvenlik gerekçesiyle bir ay süreyle yasaklamıştı.

Yorumlar