Sur'daki son çağrıda da çıkan olmadı

Sur ilçesinde çatışma bölgesinde kalan sivillerin tahliyesi ve örgüt mensuplarının teslim olması için dün son kez güvenlik koridoru oluşturuldu, ancak çıkan olmadı

Google Haberlere Abone ol
Sur'daki son çağrıda da çıkan olmadı

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde yaklaşık üç aydır devam eden operasyonlarda dün dördüncü kez güvenlik koridoru oluşturuldu. Ancak oluşturulan güvenlik koridoru sırasında defalarca yapılan anonslara rağmen çıkan olmadı.

Diyarbakır Valiliği, çatışma bölgesinde kalan sivillerin tahliyesi ve örgüt mensuplarının teslim olması için dördüncü ve son kez güvenlik koridoru oluşturdu. Operasyona ara verilmesine rağmen belirlenen sürede Sur'dan çıkan olmadı.

Güvenlik güçleri, örgüt mensuplarına "Çocukları canlı kalkan olarak kullanmayın. Çocukların zarar görmesini biz de istemiyoruz. Operasyon bölgesinden çıkmak isteyen, kadın, çocuk ve yaşlı vatandaşlar ile diğer şahısların güvenli bir şekilde çıkmasını sağlamak için her türlü önlem alınmıştır" çağrısı yaptı. Yaklaşık bir buçuk saat gelen olmayınca operasyonlara kaldığı yerden tekrar devam edildi.

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINNI TALEBİYLE

Beklenen tahliyelerin olmaması üzerine kentin önde gelen sivil toplum örgütü temsilcileri Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy ile görüşerek, yasağın 24 saat kaldırılmasını istedi.

Vali Aksoy, bunun mümkün olmayacağını belirterek saat 15:30 ile 17:00 arasında son kez ‘güvenlik koridoru' oluşturulacağını söylemişti.

Yorumlar