Sur'da tahliye edilen 7 kişi adliyeye sevk edildi

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki operasyon bölgesinden tahliye edilen ve bilgisine başvurulması için emniyete götürülen 7 kişi adliye sevk edildi

Google Haberlere Abone ol
Sur'da tahliye edilen 7 kişi adliyeye sevk edildi

Diyarbakır'da PKK'lı teröristlere yönelik operasyonların sürdüğü Sur ilçesinde güvenli bir şekilde tahliye edilen ve bilgisine başvurulmak üzere emniyete götürülen 7 kişi mahkemeye sevk edildi.

Sur'da sokağa çıkma yasağının uygulandığı Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş mahalleleri ile Gazi Caddesi'nin bir bölümünde terör örgütü PKK mensuplarının yakalanması, kamu düzeninin sağlanması, barikatların kaldırılması, çukurların kapatılması ve patlayıcıların imhası için başlatılan, "Bayrak-12 Sur Müşterek Özel Birlik Operasyonu", 28 Kasım 2015'ten bu yana devam ediyor.

Alınan bilgiye göre, terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonların sürdüğü bölgeden güvenli bir şekilde tahliye edilen 43 kişiden yaşlı bir kişi ile 1 bebek ve 8 çocuk ailelerine teslim edildi, yaralı olarak tahliye edilen 2'sinin kaldırıldığı hastanede tedavileri sürüyor. İfadelerine başvurulmak üzere emniyete götürülen 31 kişiden işlemleri tamamlanan 7 kişi adliyeye sevk edilirken, aralarında 18 yaşından küçük çocukların da bulunduğu 24 kişinin ise emniyetteki ifade işlemleri devam ediyor.

Söz konusu bölgeden Valiliğe ulaşan talep doğrultusunda operasyona ara veren güvenlik güçlerince, biri bebek, 15'i çocuk, 8'i kadın, 2 yaralı toplam 43 kişi tahliye edilmiş, bir kişinin de cesedi çıkarılmıştı.

Yorumlar