Sur'da son anonslar yapıldı, koridor kapatıldı

Sur ilçesinde PKK'lıların bulunduğu alandan çıkış yapmak isteyenler için açılan koridor, üst üste yapılan anonslardan sonra kapatıldı.

Google Haberlere Abone ol
Sur'da son anonslar yapıldı, koridor kapatıldı

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde sokağa çıkma yasağı 85. gününe girdi. Çatışmaların yoğun bir şekilde devam ettiği Sur ilçesinde mahsur kalan vatandaşların olduğu ihbarı üzerine Diyarbakır Valiliği’nce bugün saat 16.00 ila 17.00 arasında güvenlik koridoru oluşturulacağı yönünde açıklama yapıldı. Bugün saat 16.00’da, Dört Ayaklı Minare’nin bulunduğu Yenikapı Sokak’ta güvenlik koridoru oluşturuldu. Güvenlik koridorunun oluşturulduğu sokağın başında çok sayıda güvenlik görevlisi ile ambulans ve sağlık ekibi hazır bekletildi.

Yenikapı Sokak başında hazır bekleyen polis zırhlı aracından içeride kalanlar için Türkçe ve Kürtçe, "Sur ilçesi operasyon bölgesinde olan vatandaşlarımıza çağrımızdır. Dört ayaklı minare tarafından güvenlik koridoru oluşturulmuş buradan çıkış yapmak isteyen vatandaşlarımız için gerekli güvenlik tedbirleri alınmıştır. Ayrıca bu koridorun sonunda 12 acil servis görevlileri de bulunmaktadır. Koridoru kullanarak çıkacak olan vatandaşlarımız güvenli bir şekilde hasta veya yaralı olanlar hastanelere intikal ettirilecektir. Bunu değerlendirmenizi öneriyoruz" şeklinde anonslar yapıldı.

Yaklaşık 1 saat 15 dakika süren anonsların ardından vatandaşların çıkmaması nedeni ile koridor kapatılarak, basın mensupları yasağın devam ettiği alandan çıkarıldı.

KURTULMUŞ: KÖŞEYE SIKIŞTILAR

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Sur'da devam eden operasyonlara ilişkin açıklamalarda bulunarak, "Teröristler 100 küsur evin bulunduğu bir bölgede sıkıştırıldı. Yakın zamanda tamamen temizlenecek" dedi.

Yorumlar