Sur'da DBP'li belediyenin planına uyulacak

Diyarbakır'da üç ayrı bakan bir araya gelerek Sur planı hakkında açıklama yaptı. Açıklamada, Sur'da uygulanacak imar planının 2013 yılında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından kabul edilen plan olduğu belirtildi

Google Haberlere Abone ol
Sur'da DBP'li belediyenin planına uyulacak

Kalkınma, Kültür ve Çevre Bakanları Diyarbakır'da yaptıkları incelemelerden sonra açıklama yaptı. Sur'un yeniden imarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, yaptıkları araştırmalarda yerel yönetimlerin görevlerini yerine getirmediğini gördüklerini söyledi. 

Bakan Yılmaz'dan sonra söz alan Çevre Bakanı Fatma Güldemet Sarı ise Başbakan Davutoğlu'nun yarın Diyarbakır'a geleceğini hatırlatarak, şu ana kadar sahada birçok araştırma yaptıklarını söyledi. 

Çevre Bakanı Sarı, Sur'la ilgili çalışmaların tamamı hakkında yarın Başbakan Davutoğlu'nun açıklama yapacağını belirtti. 

Cizre ve Silopi'de moloz kaldırma ve vatandaşlarla görüşme işlemlerinin başladığını belirten Bakan Sarı en kısa zamanda bir sonuca ulaşılacağını söyledi.

DİYARBAKIR BELEDİYESİ'NİN PLANINA UYGUN

Bakan Sarı, Sur'da uygulanacak çalışmanın Diyarbakır Belediye Meclisi'nden geçen imar planına göre yapılacağını açıkladı. 

Sur ve diğer ilçelerdeki vatandaşlarla birebir yüzyüze görüşmeler görüşmeler yapılacağını belirten Bakan Sarı, konut isteyene konut, bedelini isteyene bedelini vereceklerini; ancak son noktada hiçbir sonuç çıkmaması halinde kamulaştırmaya gidileceğini ifade etti.

Vatandaşların kesinlikle mağdur edilmeyeceğini belirten Bakan Sarı, herkesin devletin güvencesinde olduğunu kaydetti.

Yorumlar