Sur ve İdil'de 10 PKK'lı öldürüldü

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 4, Şırnak'ın İdil ilçesinde 6 terörist etkisiz öldürüldü

Google Haberlere Abone ol
Sur ve İdil'de 10 PKK'lı öldürüldü

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 4, Şırnak'ın İdil ilçesinde 6 olmak üzere 10 terörist etkisiz hale getirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde 6 Mart'taki "önemli yurt içi olaylar"a ilişkin bilgi verildi.

Buna göre, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde devam eden operasyonda 4 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi, 16 el yapımı patlayıcı imha edildi. Operasyonda etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısı 264'e, imha edilen el yapımı patlayıcıların sayısı 345'e çıktı.

Şırnak'ın İdil ilçesinde de 6 terörist etkisiz hale getirildi, 18 el yapımı patlayıcı imha edildi. Ayrıca, bir kalaşnikof ve 8 şarjör, iki M-60 makineli tüfek, bir Dragunov keskin nişancı tüfeği ve şarjör ile 13 hücum yeleği ele geçirildi.

Operasyonda etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısı 75'e, imha edilen el yapımı patlayıcıların sayısı 378'e ulaştı.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde icra edilen arazi aramasında da 2 RPG-7 roketatar mühimmatı, 6 RPG-7 roketatar sevk fişeği, 5 el bombası ve 7 kalaşnikof şarjörü bulundu.

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde yasa dışı yollardan Suriye’ye geçmeye çalışan biri yabancı uyruklu 4 terör örgütü PKK/PYD mensubu yakalandı.

Gaziantep'in Karkamış ve Oğuzeli ilçelerinde yasa dışı yollardan Suriye’ye geçmeye çalışan terör örgütü DAEŞ mensubu 17'si yabancı uyruklu 24 kişi gözaltına alındı.

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde yasa dışı yollardan Suriye'den yurda girmeye çalışan 4 terör örgütü PKK/PYD mensubu yakalandı, şüphelilerden 10 kilogram TNT patlayıcı ve 399 karton kaçak sigara ele geçirildi.

Yorumlar