Sokaklarda çukura gömülen PKK geri çekiliyor

Güneydoğu'da bazı ilçelerde çukur ve barikat stratejisiyle kazanım elde etmeye çalışan PKK, alınan büyük yenilgiden sonra dağa çekilme kararı aldı

Google Haberlere Abone ol
Sokaklarda çukura gömülen PKK geri çekiliyor

Doğu ve Güneydoğu'da şehirlere inerek sivil halkın arasında çukur kazan, barikat kuran PKK'nın bu stratejisi çöktü. Örgüt, Cizre ilçesiyle başlayan çukur stratejisindeki yenilgiyi kabul etti, kırsaldan gönderilen teröristler Kandil'in talimatıyla geri çekiliyor. Konuyla ilgili tespitler, güvenlik güçlerinin istihbarat raporlarından.

Kazdığı çukurlarla sadece halkın hayatını altüst etmek ve ölümlere neden olmakla yetinenm PKK, gönderdiği teröristleri kırsal alana çekmeye başladı.

PKK'nın Cizre ilçesinde başlattığı Sur ve Silopi ilçeleriyle sürdürmeye çalıştığı kıra dayalı şehir savaşı stratejisi çöktü. Bu tespit teslim olan terörist ifadeleri, telsiz ve telefon dinlemeleriyle toplanan istihbarat raporlarına dayanıyor.

Buna göre örgüt büyük kayıplarına neden olan halk desteği bir yana halkın tepkisiyle sonuçlanan yöntemi terk etmeye karar verdi. Bu yöntemin başarısızlığını yerel örgütlenmelere yıkmaya çalışan üst yönetim ilçelere gönderdiği teröristleri geri çekmeye başladı.

Yüksekova'ya iletilen "geri çekilin" talimatının ardından teslim olmalar başladı. Cemil Bayık tarafından Yüksekova'ya gönderilen yönetici düzeydeki bir terörist beraberinde getirdiği 6 teröristle birlikte teslim oldu. 

 

Yorumlar