Şırnak'ta şehit düşenler için tören

PKK mensuplarına yönelik operasyonda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Turan ile Özel Harekat Polisi Beker'in cenazeleri düzenlenen törenin ardından memleketlerine gönderildi

Google Haberlere Abone ol
Şırnak'ta şehit düşenler için tören

Şırnak'ta, PKK mensuplarına yönelik operasyonda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Cemil Turan ile Özel Harekat Polisi Emre Beker için tören düzenlendi.

Şırnak Jandarma Komutanlığındaki törende, şehitlerin Türk bayrağına sarılı naaşları katafalka konuldu, öz geçmişleri okundu.

Jandarma İstihkam Yüzbaşı Devrim Şimşek, burada yaptığı konuşmada, şehitlerin vatan toprağına emanet edildiğini belirterek, Türk milletinin minnettarlığını ifade etti.

Güvenlik güçlerinin vatan söz konusu olduğunda da hiçbir fedakarlıktan çekinmeden seve seve canlarını verdiğini anlatan Şimşek, "Şehitlerimiz vatan toprağı için canlarını veren binlerce silah arkadaşları gibi kahramanca aramızdan ayrıldı. Onların emanetlerini sonsuza kadar taşıyacağımızdan kimsenin en ufak bir endişesi olmasın. Ruhları şad olsun" dedi.

Duaların okunmasının ardından şehitlerin cenazeleri silah arkadaşlarının omuzlarında ambulanslara konuldu.

Evli ve üç çocuk babası şehit Turan'ın naaşı Bursa'ya, evli ve bir çocuk babası şehit Beker'in cenazesi ise Çorum'a uğurlandı.

Törene, Şırnak Valisi Ali İhsan Su, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Abdullah Baysar, 1. Jandarma Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Osman Gürcan, Şırnak Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Sami Özturhan, Şırnak Emniyet Müdürü Celal Sel ve silah arkadaşları katıldı.

Şırnak'ta PKK'lı teröristlerin yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukurların ve barikatların bertaraf edilmesi, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin ardından güvenlik güçlerince 14 Mart'ta başlatılan "Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çiftçi Operasyonu" kapsamında dün öğleden sonra çıkan çatışmada yaralanan Jandarma Uzman Çavuş Turan ile Özel Harekat Polis Beker kaldırıldıkları hastanede müdahalelere rağmen şehit düşmüştü.

Yorumlar