Şırnak'ta sadece bir camide Cuma kılındı

Sokağa çıkma yasağının devam ettiği Şırnak'ta vakit ve Cuma namazları sadece bir camide eda edilebiliyor.

Google Haberlere Abone ol
Şırnak'ta sadece bir camide Cuma kılındı

Sokağa çıkma yasağının 14 Mart'tan bu yana sürdüğü Şırnak'ta halk, ibadetlerini toplu halde yapamıyorlar. Şırnak'ta sadece Gündoğdu Mahallesi'nde Hz. Ömer Camii'sinde vakit ve Cuma namazları eda edilebiliyor.

Çukur ve barikatın olmadığı Gündoğdu Mahallesi'nde, vatandaşlar beş vakit namazlarını cemaatle camide kıldığı gibi cuma namazlarını da burada eda edebiliyor.

Çatışma seslerinin kesilmediği kentte cami cemaati barış ve huzur için daima dua ediyor.

Cami imamı Nurettin Tatar, sokağa çıkma yasağında tek ezan sesinin çıktığı Hz. Ömer Camii'sinin olduğunu ifade ederek, cuma ve vakit namazlarının da cemaatle kılındığını söyledi.

Sokağa çıkma yasağında şehri terk etmeyen vatandaşlarla birlikte camide saf tuttuklarını söyleyen Tatar şöyle dedi: “Camide kıldığımız hutbede ve namaz sonrasında memleketimizin güzel günlere kavuşması, mevcut olan sıkıntıların bitmesi için dua ettik. Bir kere daha anladık ki bizi dirençli ve sabırlı kılan Allah’a yaptığımız ibadet ve kulluğumuzdur. Yasakta memleketimizde ezanın kesilmemesi için elimizden geleni yapıyoruz. Bunun için tehlikeleri de göze alarak 5 vakit ezanımızı okuyoruz. Camiye gelen cemaatle vakit namazlarımızı eda ediyoruz “

Tatar konuşmasının sonunda, “Allah(c.c) memleketimizi ve özellikle bölgemizi her türlü beladan musibetten, zalimlerin şerrinden muhafaza etsin. Rabbim bizleri birlik ve beraberlik içinde olduğumuz günleri tekrar nasip etsin." dedi.

Kaynak: İLKHA

Yorumlar