Şırnak ve Hakkari'de kara harekâtı

Dağlıca ve Uludere'de PKK'lı teröristlere yönelik son zamanların en kapsamlı operasyonu yapıldı. 10 F-16'nın katıldığı hava harekatında PKK hedefleri vuruldu. Komandolar da karadan süpürme operasyonu yapıyor.

Google Haberlere Abone ol
Şırnak ve Hakkari'de kara harekâtı
Terör örgütüne yönelik 24 Temmuz'da başlayan operasyonlar aralıksız devam ediyor. Yenişafak'ın haberine göre, Kuzey Irak'ta PKK hedeflerine yönelik hava harekatlarına hız veren Türk Silahlı Kuvvetleri, dün uzun bir aranın ardından yurt içindeki terör hedeflerini havadan vurdu. Çok sayıda jetin katıldığı hava harekatında örgütün kaçış noktası üzerinde bulunan hedefler imha edildi.

Genelkurmay Başkanlığı tarafından, Hakkari'nin Dağlıca bölgesi ile Şırnak'ın Uludere ilçesi güney kırsalında belirlenen bölücü terör örgütü hedeflerine iki ayrı hava harekatı düzenlendiği bildirildi. Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, dün 06.35 ile 07.00 saatleri arasında alınan bir istihbarat üzerine Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde tespit edilen terör örgütü PKK hedefleri, Hava Kuvvetleri unsurlarınca vuruldu.

Dört F16 savaş uçağının katıldığı hava harekatında belirlenen hedefler tam isabetle vurularak imha edildi. Ayrıca, 10.35 ile 11.40 saatleri arasında alınan başka bir istihbaratın değerlendirilmesi sonucunda tespit edilen Şırnak'ın Uludere ilçesi güney kırsalındaki bölücü terör örgütü hedeflerine de hava harekatı düzenlendi. Altı F16 savaş uçağının katıldığı harekatta belirlenen tüm hedefler tam isabetle vuruldu. Harekatları başarıyla gerçekleştiren uçaklar üslerine döndü.

Yorumlar