Şırnak'ta facia son anda önlendi | VIDEO

Şırnak'ta PKK tarafından acil servis komuta merkezine bomba yerleştirilen bomba son anda fark edilerek büyük bir facianın eşiğinden dönüldü

Google Haberlere Abone ol
Şırnak'ta facia son anda önlendi | VIDEO
Sokağa çıkma yasakları ile operasyonların devam ettiği Şırnak'ta PKK'lılar tarafından 112 Komuta Kontrol Merkezi'ne yerleştirilen el yapımı bomba güvenlik güçleri tarafından farkedilerek olası bir facia son anda önlendi. El yapımı bombanın imha anı kamerelar tarafından görüntülendi. 

Şırnak'ta, kazılan hendek ve barikatların temizlenmesi ve PKK'lıların etkisi hale getirilmeleri için 14 Mart tarihinde uygulanan sokağa çıkma yasağıyla birlikte başlayan Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çifci Operasyonu sürüyor.

Sokağa çıkma yasağının başlaması ve düzenlenen operasyonlar nedeniyle boşaltılan kurumlara PKK'lılar, bomba tuzaklayarak binaları kullanılamaz hale getiriyor. PKK'lılar tarafından İl Sağlık Müdürlüğü, Dr. Nurullah Kadırhan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile 112 Komuta Kontrol Merkezinin çevresine tuzaklanan el yapımı patlayıcı, güvenlik güçleri tarafından son anda farkedildi. Alınan güvenlik önlemlerinin ardından tahrip gücü yüksek bombalar kontrollü bir şekilde imha edildi. El yapımı bombanın imha anı kamerelar tarafından görüntülendi

Şırnak il merkezinde 39 gündür devam eden sokağa çıkma yasağı ve operasyonlar sonucunda etkisiz hale getirilen PKK'lı sayısı 227 olurken, imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı da 675'e çıktı. Bu sürede 109 barikat kaldırıldı ve 15 çukur kapatıldı.

 

Yorumlar