Şırnak'ta da operasyon sona erdi

Şırnak'ta çukur ve barikat operasyonlaır bugün itibariyle sona erdi

Google Haberlere Abone ol
Şırnak'ta da operasyon sona erdi
Şırnak merkezde terör örgütü PKK'ya yönelik 14 Mart'ta başlatılan "Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çifci Operasyonu" 82. gününde tamamlandı.

Kent merkezinde PKK'lı teröristlerce açılan çukurların kapatılması, kurulan barikatların kaldırılması, tuzaklanan patlayıcıların imhası ve kamu düzeninin yeniden tesis edilmesi için 14 Mart'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet unsurlarınca yürütülen müşterek operasyon sona erdi.

Operasyonda bugüne kadar 498 terörist etkisiz hale getirildi, 240 barikat kaldırıldı, 39 çukur kapatıldı, yaklaşık 50 ton ağırlığında bin 539 el yapımı patlayıcı imha edildi ve 4 bin 131 ev kontrol edildi.
Şırnak'taki operasyonda bugüne kadar 10'u asker 9'u polis, 1'i korucu 20 güvenlik görevlisi şehit oldu, 2 vatandaş hayatını kaybetti.
PKK'lı teröristlerce tuzaklanan patlayıcıların tespiti ve imhası amacıyla güvenlik güçlerince detaylı arama tarama faaliyetlerinin sürdüğü, bu kapsamda kent merkezinde sokağa çıkma yasağının bir süre daha devam edeceği belirtildi.

Yorumlar