Şırnak'ın yüzde 95'i teröristlerden temizlendi

Şırnak'ta güvenlik güçlerinin sürdürdüğü operasyonlarda kentin yüzde 95'lik bölümün PKK'lılardan temizlenirken, 412 örgüt üyesi etkisiz hale getirildi. İki mahallede bulunan PKK'lılara sık sık 'teslim olun' çağrıları yapılıyor.

Google Haberlere Abone ol
Şırnak'ın yüzde 95'i teröristlerden temizlendi
Şırnak'ta 14 Mart'ta ilah edilen sokağa çıkma yasağıyla birlikte, kazılan hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması, tuzaklanan el yapımı patlayıcıların imha edilmesi ve PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için güvenlik güçlerinin başlattığı Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çiftçi Operasyonu sürüyor. Bugüne kadar kentin yüzde 95'i PKK'lılardan temizlenirken, 64'ü sağ ve yaralı olmak üzere toplam 412 örgüt üyesi etkisiz hale getirildi. Operasyonlarda 21 güvenlik görevlisi şehit olurken, 145 güvenlik görevlisi de yaralandı. Bugüne kadar bin 260 el yapımı patlayıcının imha edildiği Şırnak'ta Yeşilyurt, İsmetpaşa, Gazipaşa, Dicle ve Cumhuriyet mahallelerinde barikatların büyük bölümünü kaldırırken, patlayıcı tuzaklı barikatların imhasını sürdürülüyor.

Operasyonların sonlarına gelindiği Şırnak'ta son olarak PKK'lıların sıkıştırıldığı belirtilen Bahçelievler ve Yeni Mahalle'de ise devam ediyor. Çembere alındıkları iki mahallede gizledikleri evlerden güvenlik güçlerine ateş açan PKK'lılara sık sık 'teslim olun' çağrıları yapılıyor. Ateş açılan evlerdeki PKK'lılar güvenlik güçleri tarafından ateş altına alınıyor. PKK'lıların kaçışlarını önlemek içinde mahalle çevrelerinde güvenlik önlemleri de üst seviyeye çıkarıldı. 

Yorumlar