Sıra Cudi Dağı'ndaki teröristlere geldi

Van Tendürek ile Hakkari Kalatepe'den sonra operasyon sırası Şırnak'ın Cudi Dağı'na geldi

Google Haberlere Abone ol
Sıra Cudi Dağı'ndaki teröristlere geldi
Güvenlik güçlerinin Van'ın Çaldıran ilçesinde bulunan Tendürek Dağı ile Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki Kaletepe'deki operasyonlarından sonra sıra Şırnak'taki Cudi Dağı'na geldi. Cudi Dağı'nda PKK'lıları etkisiz hale getirmek için operasyon başlatıldı. PKK'lıların bulunduğu alanlara top atışları gerçekleştirildi.

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nin kuzeyinde yer alan Cudi Dağı'nda tespit edilen bir grup PKK'lı teröristin etkisiz hale getirilmesi için operasyon başlatıldı. Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'na bağlı birliklerce yürütülen operasyonlarda Cudi Dağı'nın güney yamacı olan Körseli ve Derebaşı bölgesinde teröristlerin kıskaca alındığı öğrenildi.

Silopi'deki askeri birliklerden ise Cudi Dağı'nın bu noktalarına doğru top atışları yapıldı. Operasyonlar sırasında Cudi Dağı'ndan bazı noktalarında dumanların yükseldiği görüldü.

ÇUKURCA'DA 188 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Çukurca'da terör örgütünün uzun yıllardır kullandığı alanların temizlenmesi için başlatılan operasyonlar ise hala devam ediyor. Operasyonlarda şu ana kadar 188 terör örgütü mensubunun öldürüldüğü açıklandı. Operasyonlarda bugün Türkiye'nin ilk yerli silahlı insansız hava aracı olan Bayraktar da kullanıldı. 

Yorumlar