Siirt, Diyarbakır, Hakkari ve Tunceli'de örgüte darbe

Güvenlik güçleri Diyarbakır'da bomba yüklü aracı ele geçirdi. Tunceli'de yarım tonluk bombalı tuzağı bozdu. Hakkari'de örgütün silah deposunu ele geçirdi. Siirt'de 30 kişi gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol
Siirt, Diyarbakır, Hakkari ve Tunceli'de örgüte darbe

Son Haberler Logo

Güvenlik güçlerinin şehir merkezlerinde ve dağlarda PKK'ya yönelik operasyonları aralıksız devam ediyor. Operasyonlarda örgüte büyük darbeler indiriliyor. Son olarak Tunceli'de örgüt tarafından tuzaklanan yarım tondan fazla patlayıcı imha edildi. Hakkari'de 16 kaleşnikofun da içinde bulunduğu çok sayıda silah ve mühimmat barındıran depo niteliğinde bir mağara bulundu. Diyarbakır'da ise bugün içinde düzenekli halde bomba yüklü bir araç ele geçirildi. Siirt'te ise örgüt mensuplarına ve yataklık yapanlara yönelik operasyonlarda 30 kişi gözaltına alındı. 

TUNCELİ'DE YARIM TONDAN AĞIR BOMBA

Tunceli'de PKK'lıları etkisiz hale getirilmesi için hava destekli başlatılan operasyonlar kapsamında Tunceli-Ovacık karayolunun Bali Deresi mevkiinde karayolunun iki ayrı noktasına tuzaklanan toplam 600 kiloluk bomba askerler tarafından imha edildi.

DİYARBAKIR'DA BOMBA YÜKLE ARAÇ

Ankara'da patlatılan bomba yüklü araçtan sonra güvenlik güçleri bomba yüklü araçlar ile ilgili teyakuza geçerken, dün akşam saatlerinde Hani ilçesi Hükümet konağı yakınlarında park halinde bir araç bulundu. Gerekli önceli alan polisler inceleme yaparken, araçta bomba bulunması ihtimaline karşı bomba imha uzmanları çağrıldı. İlçeye giden bomba imha uzmanları araçta yaptıkları incelemede aracın içerisine mutfak tüplerine yerleştirilmiş 150 kilo patlayıcı bulundu. Araçtaki bomba düzeneği araçtan çıkarılırken, araç incelenmek üzere ilçe Emniyet müdürlüğüne çekildi. Bombalı araç ile ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

HAKKARİ'DE SİLAH DEPOSU

Hakkari'de bir mağarada, terör örgütüne ait çok sayıda silah ve mühimmat bulundu. Valilikten yapılan açıklamada, güvenlik güçlerince terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik çalışma yürütüldüğü belirtildi.

Çukurca ilçesine bağlı Belat Köyü kırsalında bulunan mağaraya terör örgütü mensuplarının mühimmat gizlediği bilgisine ulaşıldığının kaydedildiği açıklamada, şu ifadeler yer aldı: Yapılan arama ve tarama faaliyetlerinde, 16 Kalaşnikof marka uzun namlulu silah, buna ait 63 şarjör ve 2 bin mühimmat, M1(mavzer) marka 4 silah, 3 LNGK marka makineli silah ve buna ait tambura, 740 M16 marka silaha ait mühimmat, 34 G3 piyade tüfek marka silaha ait mühimmat ve buna ait 2 şarjör ele geçirilmiştir. Konuyla ilgili adli tahkikat devam etmektedir.

SİİRT'TE 30 GÖZALTI

Siirt’ te yürütülen bir soruşturma kapsamında aralarında HDP ve DBP yöneticilerinin de bulunduğu 30 kişi gözaltına alındı.

AĞRI'DA 25 KİŞİ TUTUKLANDI

Ağrı’da ise HDP il eş başkanları Barış Demir ve Hanım Yıldırım’ın da aralarında bulunduğu 25 kişi tutuklandı.

Ağrı Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 14 Mart tarihinde HDP İl Başkanlığına düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 27 kişiden 25’i tutuklandı.

Aralarında HDP il eş başkanları Barış Demir ve Hanım Yıldırım’ın da bulunduğu 25 kişi ‘terör örgütüne üye olmak’ suçundan tutuklandı.

Gözaltına alınan E.D. ve C.A. ise, savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı

 

Yorumlar