Şemdinli'deki tank kazası

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde tank kazası sonucu şehit olan Kıdemli Başçavuş Gülünay'ın cenazesi törenle memleketine uğurlandı

Google Haberlere Abone ol
Şemdinli'deki tank kazası

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde tankın mevzilenmesi esnasında meydana gelen kazada şehit olan Kıdemli Başçavuş Ömür Gülünay için Van'da tören düzenlendi.

Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Helikopter Filo Komutanlığındaki törene, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Van Valisi İbrahim Taşyapan, AK Parti Van Milletvekili Beşir Atalay, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel, Van Cumhuriyet Başsavcısı Savaş Düzgün ile askeri erkan, kurum amirleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından şehit Gülünay ile 20 gün önce Şemdinli'de intihar teşebbüsünde bulunan ve kaldırıldığı Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezinde hayatını kaybeden Astsubay Kıdemli Çavuş Topal'ın Türk bayrağına sarılı naaşı, tören alanına getirilerek öz geçmişleri okundu.

Şehit Gülünay'ın babası Kamil Gülünay ve kız kardeşi Özlem Özdoğancı ile Topal'ın babası Osman Topal ve annesi Ümmül Topal'ı, törene katılanlar teskin etti.

Bakan Yılmaz da ailelere başsağlığı dileğinde bulundu.

İl Müftüsü Nimetullah Arvas'ın dua etmesinin ardından Gülünay'ın cenazesi askeri uçakla Ankara, Topal'ın cenazesi de Bursa'ya gönderildi.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi kırsalında dün bir tankın mevzilenmesi esnasında yaşanan kazada, Kıdemli Başçavuş Ömür Gülünay şehit olmuştu.

 

Yorumlar