Şehit polis Emre Beker'in baba evinde yas

PKK’ya yönelik operasyonda şehit olan polis memuru Emre Beker'in Çorum'daki baba evinde yas var

Google Haberlere Abone ol
Şehit polis Emre Beker'in baba evinde yas

Şırnak’ta terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonda şehit olan polis memuru Emre Beker'in Çorum'daki baba evinde yas var.

Çorum Emniyet Müdürlüğü yetkilileri evli ve 1 çocuk babası Beker'in (28) şehadet haberi için şehidin Mimar Sinan Mahallesi'nde oturan babası Uğur ile annesi Urkiya Eker'in evine gitti. Yetkililer, aileyi evde bulamayınca apartman sakinlerinden yardım istedi. Eker ailesinin merkeze bağlı Ovasaray köyünde bir akrabalarının ziyaretine gittiğini öğrenen yetkililer, köye giderek aileye oğullarının şehadet haberini verdi.

Bu sırada fenalık geçiren bazı aile fertlerine 112 Acil Servis ekibince müdahale edildi. Eker ailesi, acı haberin ardından Çorum merkezdeki evlerine geldi. Şehidin baba evine Türk bayrakları asıldı. Şehidin akrabaları, yakınları ve vatandaşlar da acı haber üzerine eve geldi.

Mesleğe 2010 yılında başlayan şehit polis memuru Emre Beker'in, Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğünde görev yaptığı ve bir süre önce geçici görevle Şırnak'a gittiği bildirildi. Şehit Beker'in, Kahramanmaraş'ta yaşayan eşi ve 4 yaşındaki oğlu Emir'i, Şırnak'a gitmesinin ardından Çorum'daki ailesinin yanına gönderdiği öğrenildi.

Babası Çorum merkezdeki bir camide imamlık yapan şehidin, bir kız kardeşi bulunduğu belirtildi.

Şehidin naaşının yarın Şırnak'taki törenin ardından uçakla Merzifon Havaalanı'na, buradan da karayoluyla merkeze bağlı Boğabağı köyüne getirilerek, ikindi namazının ardından toprağa verileceği öğrenildi.

Kahramanmaraş'tan geçici görevle Şırnak’a giden polis memuru Emre Beker, kent merkezinde PKK'lı teröristlerin yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukurların ve barikatların bertaraf edilmesi, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin ardından güvenlik güçlerince 14 Mart'ta başlatılan "Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çiftçi Operasyonu" kapsamında çıkan çatışmada şehit olmuştu.


Yorumlar