Şanlıurfa demokrasi nöbetine devam ediyor

Şanlıurfa, Adıyaman, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya ve Gaziantep'te vatandaşlar, darbe girişimine karşı demokrasi nöbetini sürdürüyor

Google Haberlere Abone ol
Şanlıurfa demokrasi nöbetine devam ediyor
Şanlıurfa, Adıyaman, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya ve Gaziantep'te vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı demokrasi nöbetini devam ettiriyor.

Eyyübiye Belediyesi tarafından Rabia Meydanı'nda düzenlenen "Seccadeni al, gel" etkinliğinde buluşan vatandaşlar, yatsı namazı kıldı. Etkinlikte Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi.
Etkinlikte konuşan Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sofuoğlu, dünyada ilk defa tankların önünde, helikopter mermilerinin altında nasıl durulacağını Türk halkının gösterdiğini belirterek hepsine teşekkür etti.

Meydanda toplananlar, daha sonra Türk bayraklarıyla terör örgütü FETÖ aleyhine slogan attı. Çocuk ve kadınların da katıldığı gösterilerde vatandaşlar, darbecilere tepkilerini dile getirdi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın okuduğu şiirleri ve yaptığı konuşmaları dinleyen vatandaşlar, zaman zaman duygulandı ve Erdoğan'a sevgi gösterisinde bulundu.

Darbe girişimi sırasında şehit olanların da anıldığı etkinliğe katılanlar, ellerinde Türk bayraklarıyla geceyi ayakta geçirmeye devam ediyor.

Kilis

Kilis'te Suriye, Filistin ve Türk vatandaşları, FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösterdi.

Kilis Valiliği ve Belediyenin çağrısı üzerine ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan Suriye, Filistin ve Türk vatandaşları, sloganlar atarak tekbir getirdi.

Alandakilere, Türk Kızılayı, İHH İnsani Yardım Vakfı Kilis Koordinasyon Merkezi, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ve hayırseverlerce çeşitli ikramlarda bulunuldu. Valilikçe kurulan demokrasi standında darbe girişimiyle ilgili hatıralar yazıldı.

Etkinlikte İl Özel İdare Genel Sekreterliği ve belediyenin katkılarıyla yerel sanatçılar, meydanda mini konser verdi. Tekvando kursu öğrencileri de gösteri sundu. Vatandaşlar ve yaz Kur’an kursunda eğitim alan öğrenciler ise kendi yazdıkları şiirleri okudu.

Gaziantep

Gaziantep'te darbe girişiminin ardından başlatılan demokrasi nöbeti devam ediyor.

Demokrasi Meydanı'nda bir araya gelen çok sayıda vatandaş, ellerindeki bayraklarla FETÖ aleyhine sloganlar attı, darbe girişimi sırasında şehit olanlar için dua etti.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Mehmet Çelik, burada yaptığı konuşmada FETÖ'nün darbe girişiminin ardından Türkiye'nin birçok ilini dolaştığını ancak Gaziantep'teki canlılığı az şehirde gördüğünü, bu nedenle kente gazi sıfatının verilmesinin boşuna olmadığını söyledi.

15 Temmuz'dan itibaren dünya demokrasileri arasında Türkiye halkının birinci geleceğini ifade eden Çelik, "Dünyanın hiçbir yerinde tanklara karşı, uçaklara karşı ellerinde silah olmadan böyle bir askeri darbeyi engelleyen başka bir halk yoktur. Bu nedenle Türk milletinin demokrasi kültürü bütün halkların demokrasi kültüründen daha fazladır" dedi.

ABD'nin Türkiye'deki darbelerin hep arkasında ve destekçisi olduğunu ancak bu kez bizzat kendisinin darbe yaptığını belirten Çelik, "Bu sefer de önceki darbeler gibi olacağını zannediyorlardı ama olmadı. Çünkü milletin adamı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan vardı. Darbe sırasında herkes, sadece Erdoğan'ı merak ediyordu. Onun televizyona bağlanmasıyla ve sokağa çıkma çağrısıyla millet, merak ettiği haberi almanın da mutluluğuyla sokaklara akın etti. Bu nedenle bu darbeyi Erdoğan'ın liderliği ve halkın cesareti önlemiştir. Bu tarihe böyle geçecektir" diye konuştu.

Devletler arasında dostluk ve müttefiklik olmadığını ifade eden Çelik, batı medyası ve Birleşmiş Milletler'in FETÖ'nün darbe girişimine yeterli tepkiyi göstermediğini bildirdi.

Malatya

Darbe girişiminin ardından, Malatya'da başlatılan demokrasi nöbeti sürüyor.

Malatya Valiliği ve Yeni Cami önünde ellerinde Türk bayrağıyla demokrasi nöbeti tutmaya devam eden vatandaşlar, Battalgazi Belediyesi mehteran takımının çaldığı marşlara Türk bayraklarını sallayarak eşlik etti.

Burada selamlama konuşması yapan AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, darbecilerin hain planları olduğunu ifade ederek "14 Ağustos neyi hatırlatıyor bize? AK Partinin kuruluşunu. Sayın dünya lideri Recep Tayyip Erdoğan'ın o gün 'Ya Allah, bismillah' deyip, AK Partiyi kurduğu gün. Onun için, bizim için önemli, o gafiller için tehlikeli. Onun için o günle bizi korkutuyorlar. O gün inşallah yine biz buradayız." diye konuştu.

Darbecilerin nerede olduğunun belli olmadığına işaret eden Şahin, "Birileri gitmiş Yunanistan'a, Ermenistan'a, öbürü gitmiş ABD'ye CIA'nın kucağında. Onları tanıyorsunuz, 40 yıldır tanıyoruz. 15 Temmuz'dan bu yana çok daha yakından tanıma fırsatımız oldu." dedi.

Darbe girişiminde bulunanların Türk Silahlı Kuvvetlerinin envanterinde bulunmayan bombaları kullandığını aktaran Şahin, "O İncirlik denen lanetlilerin envanterindeki silahlarla bizleri vurmaya çalıştılar. Bunların tümünü biliyoruz. Biz pes etmedik, etmeyeceğiz." ifadesini kullandı.

AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, darbe girişiminde bulunanların mevcut yönetimi ve devleti yok etmeyi planladığını belirterek darbecilerin milleti ayrıştırarak bölmeyi planladığını anlattı.

Konuşmaların ardından sahneye çıkan ses sanatçısı Esat Kabaklı, Bil Oğlum isimli şarkısının sözlerini yeniden uyarlayarak, "FETÖŞ gezen makamlarda gez oğlum. Dostun kim düşmanın kim bil oğlum, mesela Brüksel'i bir kenara yaz oğlum. Dostun kim, düşmanın kim sez oğlum, mesela ABD'yi bir kenara yaz oğlum" şeklinde okudu.

Kahramanmaraş

Kahramanmaraş'ta, FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar, demokrasi nöbeti tutmaya devam ediyor.

Kent Meydanı'nda düzenlenen demokrasi nöbeti katılan Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın televizyondaki canlı yayınını izledikten sonra alandan ayrıldı.

Diriliş Ertuğrul dizisinde Deli Demir karakterini canlandıran oyuncu Mehmet Çevik de nöbete katıldı. Çevik, burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz akşamı tüm Türkiye'de halkın tankların önüne geçerek gelecek, vatan ve ecdadı için ölümü göz önünü aldığını söyledi. Çevik, "Yeter artık bu ayrılık bitsin, gel kardeşim sarıl, kucaklaş milletinle. Adın farklı gözün farklı olabilir, sen Edirneli ben Kahramanmaraşlı olabilirim ama bu ülke hepimizin. Vazgeçmeyin 7 Ağustos Pazar günü Yenikapı’da olacağız Cumhurbaşkanımızla beraber. Sonra ‘Nöbet bitti’ diye gaflete düşmeyelim." diye konuştu.

Demokrasi nöbetine, Vali Vahdettin Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay ve vatandaşlar katıldı.

Adıyaman

Demokrasi nöbeti için Valilik önündeki meydanda toplananlar, Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan posterleriyle darbe girişimini protesto etti ve Erdoğan'ın okuduğu şiirleri dinledi.

Çocukların okudukları şiirlere de eşlik eden vatandaşlar, uzun süre Cumhurbaşkanı Erdoğan lehine slogan attı.

Suriyeliler de alana Erdoğan posterleriyle gelerek darbe girişimini protesto etti.

Yorumlar