Şanlıurfa'da terör kurbanları için gıyabi cenaze namazı

Elazığ, Gaziantep ve Cizre'deki terör saldırılarına tepki gösteren Şanlıurfalılar, gıyabi cenaze namazı kıldı

Google Haberlere Abone ol
Şanlıurfa'da terör kurbanları için gıyabi cenaze namazı
Şanlıurfa'da vatandaşlar, Elazığ, Gaziantep ve Cizre'de yaşanan terör saldırılarında şehit düşenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Tarihi Balıklıgöl Yerleşkesi'nde cuma namazı çıkışında, "Biz Ümmetiz Teröre Karşı Tek Yüreğiz" organizasyonu kapsamında aralarında Türk, Kürt ve Arap kökenli vatandaşların yanı sıra Suriyeli sığınmacıların da bulunduğu bir grup, Elazığ, Gaziantep ve Cizre'deki terör saldırılarında hayatını kaybedenler için dua etti.

Terör kurbanları için gıyabi cenaze namazının kılınmasının ardından, grup adına açıklama yapan Cahit Toprak, ülke genelinde artan terör saldırılarından derin üzüntü duyduklarını belirtti.

Terör saldırılarında şehit düşenlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar temenni eden Toprak, "Allah bu saldırıları gerçekleştiren terör örgütleri PKK ve DEAŞ'li canileri ve bu saldırıları planlayan gücü yettiği halde saldırılara mani olmayan hainleri hem bu dünyada hem de ahirette şiddetli bir azap ile cezalandırsın. Van, Elazığ, Diyarbakır, Halep, Gazze ve daha bu sabah Cizre'de şehit edilen kardeşlerimize sahip çıkmak için toplandık. Bugün burada tek bir ümmet olduğumuzu ve bizi birleştiren tek unsurun İslam olduğunu göstermek için toplandık." diye konuştu.

Terör saldırılarına tepki göstermek için bir araya geldiklerini anlatan Toprak, saldırılarda şehit düşenlere son görevini yapmak isteyenlere de teşekkür etti.

Grup, açıklamanın ardından tekbir getirip, terör örgütü aleyhine süre slogan attı.



Yorumlar

said dogan organizasyonu köklüdegişim dergisi düzenledi ve asıl teröristlerin bı taşeron örgütleri finanse eden sömürgeci kafir devletler oldugunu belirtti..