Şanlıurfa'da 21 rütbeli asker tutuklandı

Şanlıurfa 20. Zırhlı Tugay Komutanlığı ile Jandarma Komutanlığında gözaltına alınan 69 rütbeli askerden 21'i tutuklandı

Google Haberlere Abone ol
Şanlıurfa'da 21 rütbeli asker tutuklandı
Şanlıurfa'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında, 20. Zırhlı Tugay Komutanlığı ile İl Jandarma Komutanlığına yapılan operasyonda gözaltına alınan 69 rütbeli askerden, 21'i tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin, Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla 20. Zırhlı Tugay Komutanlığı ve İl Jandarma Komutanlığında düzenlediği eş zamanlı operasyonda adliyeye sevk edilen 69 rütbeli askerden, 3'ü savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

Tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edilen 66 askerden 45'i, adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 21'i tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla 28 Temmuz'da, 20. Zırhlı Tugay Komutanlığı ile İl Jandarma Komutanlığına düzenlenen eş zamanlı operasyonda 69 rütbeli asker gözaltına alınmış, komutanlıklarda yapılan aramalarda örgüt üyelerinin şifre olarak kullandığı 13 adet 1 dolarlık, bir adet de 10 dolarlık banknotlarla FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ve örgüte ait çok sayıda kitap ile dergi ele geçirilmişti.

Yorumlar