Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Gaziantep'te 'demokrasi nöbeti'

Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Gaziantep'te vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı demokrasi nöbetini sürdürüyor.

Google Haberlere Abone ol
Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Gaziantep'te 'demokrasi nöbeti'
Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Gaziantep'te vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı demokrasi nöbetini sürdürüyor.

Şanlıurfa'da Haliliye Belediyesi tarafından Rabia Meydanı'nda düzenlenen "Seccadeni al, gel" etkinliğinde buluşan vatandaşlar, cemaatle yatsı namazı kıldı. Etkinlikte Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi.

Toplanan binlerce kişi daha sonra Türk bayraklarıyla terör örgütü FETÖ aleyhine slogan attı. Çocuklar ve kadınların da katıldığı gösterilerde vatandaşlar, darbecilere tepkilerini dile getirdi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın okuduğu şiirleri ve yaptığı konuşmaları dinleyen vatandaşlar, zaman zaman duygulanırken Erdoğan'a sevgi gösterisinde bulundu.

Programda konuşan Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, ilk günden itibaren meydanları boş bırakmayan ve demokrasiye sahip çıkan vatandaşlara teşekkür etti.

Darbe girişimi esnasında şehit olan vatandaşların anıldığı etkinlikte, Haliliye Müftülüğü imam hatiplerinin şehitler için okuduğu Kur'an-ı Kerim hatminin duası yapıldı.

Binlerce vatandaş ellerindeki Türk bayraklarıyla geceyi ayakta geçirmeye devam ediyor.

Adıyaman

Adıyaman Valiliği'nin koordinesinde gençlik merkezi öğrencileri ve vatandaşların da katılımıyla milli irade ve demokrasiye sahip çıkma yürüyüşü düzenlendi.

Kortej yürüyüşüne katılan vatandaşlar, Türk bayrakları ile yürüyerek, FETÖ darbe girişimine tepki gösterdi. Atatürk Bulvarı üzerindeki İl Özel İdare Lojmanları kavşağından başlayan demokrasi yürüyüşü, Hükümet Konağı Meydanında son buldu.

Ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyüşe katılan vatandaşlar, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez, demokrasi, yaşasın demokratik Türkiye" dövizleri taşıdı.

Vali Abdullah Erin, demokrasi yürüyüşüne katılan vatandaşları ve gençleri Hükümet Konağı önünde karşıladı.

Gençlik Merkezi öğrencileri Vali Erin'e Türk bayrağı takdim etti. Erin, gençlerin elinden Türk bayrağını öperek teslim aldı.

Valilik balkonundan Hükümet Meydanı'ndaki vatandaşlara ve gençlere seslenen Erin, 15 Temmuz ihanet teşebbüsünün gerçekleştiği geceden itibaren Hükümet Meydanına akın akın koşan tüm Adıyamanlıları sevdiğini söyledi.

Emin adımlarla geleceğin Türkiye'sini hep birlikte inşa edeceklerini vurgulayan Erin, şöyle konuştu:
"15 Temmuz, Türk tarihinde altın harflerle tarihe geçen bir tarih olmuştur. Hainler için ise kara bir leke olarak düşmüştür. Yurdumuzun dört bir tarafında kendi istiklaline, istikbaline, geleceğine, haysiyetine sahip çıkan bu milletin asil ve kahraman evlatları canını hiçe sayarak tankları, topların ve uçaklardan açılan ateşlerin önüne kendini atarak, kendi geleceğini ve istiklalini kurtardı. Bu millet daha önce de Kurtuluş Savaşı verdi. Düşmanı ve işbirlikçileri olan FETÖ'cülere her zaman dersini vermeyi bilmiştir. 15 Temmuz'da bir gecede bu asil millet o yüksek kahramanlığıyla o hainleri algıladı ve canını hiçe sayarak bağımsızlığına sahip çıktı."

Bu arada Valilik önündeki meydanda toplanan vatandaşların, bekleyişi devam ediyor.

Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan posterleriyle alana gelen vatandaşlar darbe girişimini protesto ederek, Erdoğan'ın okuduğu şiirleri dinledi.

Çocukların okudukları şiirlere de eşlik eden vatandaşlar, uzun süre Cumhurbaşkanı Erdoğan lehine slogan attı.

Suriyeliler de alana Erdoğan posterleriyle gelerek darbe girişimini protesto etti.

Malatya

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından, Malatya'da başlatılan Demokrasi Nöbeti devam ediyor.

Malatya Valiliği ve Yeni Cami önünde ellerinde Türk bayrağıyla demokrasi nöbeti tutmaya devam eden vatandaşlar, mehter marşları ve ilahilere eşlik etti.

Demokrasi nöbetine katılan Azerbeycanlı üniversite öğrencisi Şebnem İskenderova, İnönü Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyat bölümünde öğrenci olduğunu belirterek, darbenin ilk gününden bu yana demokrasi nöbetine katıldığını söyledi.

Türk halkının vatanına duyduğu sevgiyi kendisinin de görerek hissettiğini kaydeden İskenderova, "Buradaki tüm Azerbeycanlı öğrenciler ve İlham Aliyev başta olmak üzere darbeye karşıyız, Recep Tayyip Erdoğan'ın yanındayız. İnşallah bu günler geçecek ve Türk halkı sulh içinde yaşayacak" diye konuştu.

Ailece nöbet tutan vatandaşlar çocuklarını yere serdikleri hasırın üzerinde uyutarak nöbete devam etti.

Türk Kızılay'ı da Malatya Şubesi tarafından nöbet tutanlara, çay, kek ve soda ikram etti.

Gaziantep

Gaziantep'te darbe girişiminin ardından başlatılan demokrasi nöbeti devam ediyor.

Demokrasi Meydanı'nda bir araya gelen çok sayıda vatandaş, ellerindeki bayraklarla FETÖ aleyhine sloganlar attı, darbe girişimi sırasında şehit olanlar için dua etti.

Yatsı namazını alanda kılan vatandaşlara, merkez ilçe ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesince yemek ikram edildi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Milletvekilleri Ahmet Uzer, Canan Candemir Çelik, AK Parti İl Başkanı Eyüp Özkeçeci ve ilçe belediye başkanlarının selamladığı vatandaşlar demokrasi nöbetini sürdürüyor.
 

Yorumlar