Sakarya merkezli FETÖ operasyonu

Sakarya merkezli 3 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik soruşturma kapsamında 5 şüpheli gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol
Sakarya merkezli FETÖ operasyonu
Sakarya merkezli 3 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 5 şüpheli gözaltına alındı.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde FETÖ/PDY ile bağlantılı olduğu değerlendirilen ve Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Çınar Akademi ve Gençlik Derneği üyeleri ve yöneticilerinin aralarında bulunduğu 8 kişi hakkında gözaltı kararı çıkartıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) ekiplerince Sakarya, İstanbul ve Bursa'da belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda dernek üyesi 5 kişi gözaltına alınırken, şüphelilerin adreslerinde yapılan aramada çok sayıda örgütsel doküman ve dijital materyal ele geçirildi.
Sakarya'ya getirilen zanlıların emniyetteki işlemleri devam ederken, aranan 3 şüphelinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Yorumlar