Sakarya, Bartın, Kocaeli ve Zonguldak'ta demokrasi nöbeti devam ediyor

Sakarya, Bartın, Kocaeli ve Zonguldak'ta vatandaşlar "demokrasi nöbeti"ni sürdürüyor.

Google Haberlere Abone ol
Sakarya, Bartın, Kocaeli ve Zonguldak'ta demokrasi nöbeti devam ediyor
Sakarya, Bartın, Kocaeli ve Zonguldak'ta vatandaşların, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki için meydanlardaki demokrasi nöbeti sürüyor.

Sakarya Demokrasi Meydanı'nda toplanan çok sayıda vatandaş, FETÖ aleyhine sloganlar attı.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından vatandaşlar, şehitler için dua etti. Mehter takımına eşlik eden vatandaşlar, İstiklal Marşı'nı okudu.

AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, burada yaptığı konuşmada, halkın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla meydanlara indiğini belirtti.

Vatandaşın, tank ve silahların karşısına geçtiğini ifade eden Kılıç, "Biz burada hakikaten kaderin parçaları, beraberce yol arkadaşı, birbirimize can, birbirimizin kardeşi, tek yürek olduk. 14 Ağustos'ta şöyle olacak böyle olacak diyorlar. 14 Ağustos'ta, Eylül, Ekim'de, gece, gündüz gel, silahla gel, nasıl gelirsen gel biz buradayız. Sizin yüreğiniz, bu kan sizde olduğu sürece Allah'ın izniyle bu memlekette asla hiçbir şey olmaz. Biz her şeye, kavgaya hazırız. Gazi olmaya hazır olduk, şehit olmaya artık hazırız." dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu da "demokrasi nöbeti"nin 22'nci gününde bulunduklarını ve meydanların halen dolu olduğunu söyledi. Toçoğlu, "Sakaryalılar bu meseleye, ülkelerine ciddi olarak sahip çıktığını bir kez daha gösterdi, hepinize teşekkür ediyoruz. Yarın akşam ilçelerde program olmayacak. Hepimiz bu meydanda toplanacağız. Pazar günü saat 17.00'de bu meydanda beraberce İstanbul'daki mitingi izleyeceğiz." diye konuştu.

Toçoğlu, Yugoslavya'da savaş sırasında Sırpların Müslüman komşularını öldürdüğünü, katlettiklerini, soykırım yaptıklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Allah korusun 16 Temmuz Cumartesi sabahı kalkacaktık. Komşularımız, selam verdiğimiz insanlar bizi katledecekti. Orada Müslüman oldukları için katletti insanları, burada da onların gerekçeleri aynı çünkü Pensilvanya'dakini mehdi görüyorlar, ona tabi olmayanların hepsinin ölmesi caiz böyle sapık bir durum da var. Allah'ın bizi nasıl bir badireden kurtardığını düşünüyorum. Allah sizden razı olsun. Eğer bu meydanlarda bu dirayeti göstermeseydiniz bu alçaklar başarılı olacaklardı ve Allah korusun ülke kan gölüne dönecekti."

Bazı vatandaşlar da Atatürk Bulvarı'nda otomobil ve motosikletleriyle konvoy yaptı.

Bartın

Bartın'da da demokrasi nöbetinin tutulduğu Cumhuriyet Meydanı'nda, yarın askere gidecek olan Faruk Can Özdemir'in kınası yakıldı.

Etkinliğin gerçekleştirildiği sahneye yakınlarıyla çıkan Özdemir'in kınasını annesi yaktı.

Annesi ve babasına sarılan Özdemir, meydanda bir araya gelen insanların sadece vatan sevgisi için alanları boş bırakmadığını söyledi.

Ankara'daki askeri birliğine teslim olmak için yarın yola çıkacağını ifade eden Özdemir, "Vatan için şehit olmak için gözümü bile yummam. Her şeyimi vatan için feda ederim ama asla hain olmam." dedi.

Özdemir'i alanda nöbet tutanlar, "En büyük asker bizim asker" sloganlarıyla uğurladı.

Kocaeli

Türk bayraklarıyla İzmit ilçesindeki Perşembe Pazarı alanında toplanan çok sayıda vatandaş, FETÖ aleyhine slogan attı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümete desteklerini dile getirdi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, FETÖ'nün darbe girişimini engellemeye çalışırken şehit düşen güvenlik güçleri ve vatandaşlar için dua edildi, Kur'an-ı Kerim okundu.

Programda, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve diğer protokol üyeleri vatandaşları selamladı.

İzmit ve Kartepe belediyeleri tarafından alanda kurulan çadırlarda vatandaşlara yiyecek ve içecek ikramında bulunuldu.

Programda, Sanatçı Harun Beyaz ve ardından Grup Genç sahne aldı.

Demokrasi nöbetine katılan vatandaşlardan Osman Turan AA muhabirine, "Vatan için, millet için, bu güze ülke için buradayız, nöbetteyiz. Cumhurbaşkanımız bize ne zaman evinize gidin derse o zamana kadar buradayız. Biz Türk milleti olarak vatanımızı hainlere bırakmayız." dedi.

Zonguldak

Zonguldak'ta da kent merkezindeki Madenci Anıtı önünde toplanan vatandaşlar, alanda kurulan dev ekrandan haberleri izledi.

Vatandaşlardan Melih Ergün, 15 Temmuz'dan bugüne kadar her akşam demokrasi nöbeti tutmaya geldiğini ifade ederek, "Var olsun bizim Reisimiz. Reisimiz çağırdı biz de meydanlara düştük. İnşallah 7 Ağustos'ta İstanbul'daki büyük mitinge de katılacağız." dedi.

Büşra Kahraman da darbe girişiminin kınadığını belirterek, şunları söyledi:

"Ülkemize yapılan hain girişimden sonra Cumhurbaşkanımız bizi meydanlara davet etti. Biz de meydanlara geldik. Bütün halkımız birlik içinde vatanımızı, cumhuriyetimizi savunuyor. Yapılan bu hain girişimi şiddetle kınıyoruz. Türk halkının ne kadar asil bir millet olduğunu bir kez daha herkese gösterdik."

Görme engelli Sadettin Ertürk ise 15 Temmuz gecesi yapılan kahramanlıklar sayesinde bugün meydanlarda olduklarını vurgulayarak, "O kahraman ağabeyler ve kardeşler bizler için şehit oldular. Buralara gelip beklemeye mecburuz. Böylece belki onlara olan borcumuzun küçük bir kısmını ödemiş oluruz." şeklinde konuştu.

Yorumlar