Sabah namazında tirit ikramı

"Peygamberler Şehri" olarak nitelendirilen Şanlıurfa'da, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında yaklaşık 10 bin kişiye sabah namazının ardından tirit ikram edildi

Google Haberlere Abone ol
Sabah namazında tirit ikramı

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında "Peygamberler Şehri" olarak nitelendirilen Şanlıurfa'da , binlerce kişiye sabah namazının ardından tirit yemeği dağıtıldı.

Merkez Haliliye ilçe Belediyesi ile Haliliye Müftülüğünün organize ettiği ve bir yemek şirketi tarafından hazırlanan tirit, namaz sonrası Hazreti İbrahim Peygamber Camii'nde vatandaşlara ikram edildi.

Etkinlikte aralarında çocukların da bulunduğu vatandaşlar, ikramın yapıldığı camini avlusu ve çevresinde uzun kuyruklar oluşturdu. Görevliler tarafından dağıtılan tiriti alan vatandaşlar alanda hazırlanan masalarda yedi.

Haliliye Belediye Başkan Yardımcısı Osman Uludağ ve meclis üyeleri, alanda vatandaşlara tirit dağıtıp, sohbet etti. Uludağ, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, kentte bu tür etkinliklerin geleneksel hale gelmesinin önemli olduğunu belirtti.

Belediye olarak her yıl olduğu gibi Şanlıurfa ile özdeşleşen tiriti bu yıl da vatandaşlara ikram etmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Uludağ, yarın da Kısas Mahallesi'nde yemek dağıtacaklarını kaydetti.

Vatandaşlar da yemeğin lezzetli olduğunu ifade ederek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Öte yandan yetkililer, 10 bin kişi için yapılan hazırlıklar kapsamında, yaklaşık 2 ton et, 1 ton limon, 2 ton yoğurt, 150 kilogram sarımsak ve 5 bin ekmek kullanıldığını belirtti.

Yorumlar