Rize'de iki eğitim kurumuna kayyum

Rize'de paralel yapılanma soruşturması kapsamında iki eğitim şirketine kayyum atandı

Google Haberlere Abone ol
Rize'de iki eğitim kurumuna kayyum

Rize'de faaliyet gösteren 2 eğitim kurumuna, "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY)" finansman desteği sağlandığı ve işlemlerde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla yeni yönetimlerin oluşturulması amacıyla kayyum atandı.

Alınan bilgiye göre, Rize Sulh Ceza Hakimliğince Ceza Muhakemesi Kanunu'nun ilgili maddesi gereğince kayyum olarak atanan kişiler, polis ekipleri eşliğinde Şahika Eğitim Kurumlarının Gündoğdu Mahallesi, Bedir Eğitim şirketinin ise merkezdeki tesislerine geldi. Kayyumlar, çalışmalarına başladı.

Rize Cumhuriyet Başsavcılığı, Şahika Eğitim Kurumları ile ilgili şubatta soruşturma başlatmıştı. Soruşturmada haklarında yakalama kararı çıkartılan 22 kişiden 16'sı gözaltına alınmıştı. Polisteki işlemlerinin ardından adliyeye çıkartılan zanlılardan 10'u tutuklanmıştı. Tutuklananlardan 4'ü daha sonra üst mahkemeye yapılan itiraz üzerine serbest bırakılmıştı.

Zanlıların, usulsüz para harcadığı, evrakta sahtecilik yaptıkları, bazı şirket çalışanlarına baskı yapıp hak edişlerini ödemedikleri, işten çıkardıkları, belgesiz ticari faaliyet gerçekleştirdikleri ve elde ettikleri gelirle FETÖ/PDY'ye finansman desteği sağladığı iddia edilmişti.

Kaynak: AA

Yorumlar