Polis silahlı iki göstericiyi vurdu

Gazi Mahallesi'nde korsan gösteri sırasında polise silah doğrulttukları iddia edilen iki gösterici vurularak etkisiz hale getirildi

Google Haberlere Abone ol
Polis silahlı iki göstericiyi vurdu

İstanbul Gaziosmanpaşa'da Gazi Mahallesi'nde düzenlenen korsan gösteride polise silah doğrultan 2 gösterici, silahla etkisiz hale getirildi. 1'i ağır 2 yaralı hastanede tedavi altına alınırken, bölgeye takviye polis ekipleri sevk edildi.

Alınan bilgiye göre, Abdullah Öcalan’ın yakalanma yıldönümünü bahane eden kalabalık bir grup korsan gösteri düzenledi. Polis, uyarılara rağmen dağılmayan göstericilere müdahale etti. Müdahalenin ardından dağılan göstericiler ara sokaklara toplanarak polise taş ve şişelerle saldırdı. Bu sırada kalabalıkta bulunan iki gösterici, eylem sırasında polise silah doğrulttu. Bunun üzerine polis her iki göstericiyi silahla vurarak etkisiz hale getirdi.

Olayın ardından yaralanan Bektaş Eren E. ile Yusuf T. isimli şüpheliler Gaziosmanpaşa Taksim İlk Yardım Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralıların tedavisi sürerken, Yusuf T.’nin durumunun ağır olduğu öğrenildi. Olayın ardından polis olay yerinde ve hastane çevresinde yoğun güvenlik önlemleri aldı. Bölgedeki gerginlik sürerken, bölgeye takviye ekipler sevk edildi.

Öte yandan, ağır yaralanan Yusuf T.'nin Şırnak Uludere nüfusuna kayıtlı olduğu ve diğer şüpheliyle birlikte emniyette bir kayıtlarının bulunmadığı öğrenildi.

Yorumlar