PKK'dan 'yakın kaçın' talimatı

Nusaybin'de iyice köşeye sıkışan PKK'lılar, kendi aralarındaki telsiz konuşmalarında 'yakın, kaçın' talimatları verdi

Google Haberlere Abone ol
PKK'dan 'yakın kaçın' talimatı
Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik devam eden operasyonda 2 bin 600'den fazla evi kontrol eden güvenlik güçleri, teröristlerin bulunduğu alandaki çemberi daraltıyor.

Tuzaklanan çok sayıda el yapımı patlayıcı nedeniyle ilerleyişini dikkatli şekilde sürdüren güvenlik güçleri, kahramanca görev yapıyor.

Nusaybin'de teröristlerce açılan çukurların kapatılması, kurulan barikatların kaldırılması, tuzaklanan el yapımı patlayıcıların imhası ve kamu düzeninin yeniden tesis edilmesine yönelik düzenlenen "Atmaca - 7 Operasyonu" sürüyor.


  
TSK ve emniyet unsurlarınca yürütülen operasyon, Kışla ve Zeynelabidin, Fırat, Dicle, Yenişehir ve Abdülkadir Paşa mahallelerinde yoğunlaştı. 
 
Operasyon kapsamında alınan arama kararları doğrultusunda söz konusu mahallelerdeki 5 bin evin yarısından fazlasını kontrol eden güvenlik güçleri, çalışmalarında büyük aşama katetti.

Güvenlik güçlerinin başarıyla sürdürdüğü operasyon nedeniyle teröristler iyice köşeye sıkıştı. 

Çemberin daralması karşısında örgüt mensuplarının yaşadığı panik kendi aralarındaki telsiz görüşmelerine de yansıdı.


Bir görüşmede teröristlerin yoğun ateş altında olduklarını belirtmesi üzerine "Agit" kod adlı teröristten "Yakarak kaçın" talimatı geldi.

Bir başka telsiz konuşmasında da terörist gruba kaçmaları konusunda uyarıda bulunuldu.

Güvenlik güçlerinin operasyon kapsamında daha hızlı ilerlemeleri yönündeki en büyük engeli ise teröristlerce evlere, yollara ve bahçelere tuzaklanan el yapımı patlayıcılar oluşturuyor.

Buna rağmen asker ve polis, bölücü terör örgütü üyelerine yönelik operasyonu kararlılıkla sürdürüyor.

Zaman zaman silah arkadaşlarını yanı başlarında şehit veren, arkadaşlarının yaralarını elleriyle saran güvenlik güçleri, tüm bu zorluklara rağmen kararlılıklarından vazgeçmeden fedakarca ilerleyişlerine devam ediyor.

El yapımı patlayıcılara, bombalı tuzaklara rağmen teröristlere karşı kahramanca mücadele eden TSK ve emniyet unsurları, bu kararlılık ve fedakarlıkları "Nusaybin ruhu" olarak adlandırıyor. AA

Yorumlar