PKK'dan kurtarılan genç yaşananları anlattı

Terör operasyonlarının sürdüğü bölgeden güvenlik güçlerince tahliye edilen genç, örgütün mahalledeki çocuk ve gençlere kilit taşlarından zorla barikat yaptırdığını anlattı

Google Haberlere Abone ol
PKK'dan kurtarılan genç yaşananları anlattı

Mardin'in Nusaybin ilçesinde, terör operasyonlarının sürdüğü bölgeden güvenlik güçlerince tahliye edilen 19 yaşındaki genç, örgütün mahalledeki çocuk ve gençlere, kilit taşlarından barikat kurmaları için baskı yaptığını söyledi.

Terör örgütüne yönelik operasyonların sürdüğü Nusaybin'de, vatandaşların güvenli bölgelere tahliyesine yönelik çalışmalar da devam ediyor.

Güvenlik kaynakları, operasyonların sürdüğü bir mahalleden tahliye edilen 19 yaşındaki gencin yaşadıklarını anlattığı görüntüyü basınla paylaştı. Gencin anlattıkları, terör örgütünün vatandaşlar üzerinde kurduğu baskıyı bir kez daha gözler önüne serdi.

Teröristlerin elinden kaçtıktan sonra bulunduğu bölgeden kurtarılmak üzere 155 Polis İmdat Hattı'nı arayarak yardım istediğini belirten genç, örgütün kendilerine aylardır hiçbir yere ayrılmamaları konusunda baskı yaptığını belirtti.

Bulundukları mahallede 3 teröristin sürekli dolaşarak kontrollerde bulunduğunu ifade eden genç, anne ve babasının sokağa çıkma yasağı ilan edilmeden önce gizlice kaçtığını, kendisinin ise ağabeyiyle kavga ettiğini ve eve sahip çıkmak için evde kaldığını anlattı.

Örgütün mahalledeki çocuk ve gençlere, yola döşenen kilit taşlarını sökerek barikat kurmaları için baskı yaptığını vurgulayan genç, teröristlerin, "Bize yardım etmezseniz veya kaçmaya çalışırsanız sizi biz öldürürüz" tehdidinde bulunduklarını aktardı.

Teröristlerin barikat ve evleri el yapımı patlayıcılarla tuzakladıklarına dikkati çeken genç, bütün evlerin duvarlarını kırarak kendilerine yol açan örgüt mensuplarının, son olarak kendi evlerinin de duvarlarını kırdıklarını kaydetti.

Yorumlar